Skip to main content

Search

Lääkärit kehittävät hoitoja Janssenilla

Lääkärit kehittävät hoitoja Janssenilla

Janssen on yksi maailman johtavista tutkimusta tekevistä lääkeyrityksistä. Tarjoamme useita uramahdollisuuksia lääkäreille, jotka haluavat olla mukana kehittämässä tulevaisuuden lääkkeitä potilaisiin keskittyvässä tieteellisessä ympäristössä.

Janssen painottaa tutkimusta ja tietoa. Lääkärit ovat toiminnassamme yhä tärkeämpiä, sillä työskentelemme yhdessä kliinistä hoitoa tuottavien tahojen kanssa.

– Lääketeollisuus on muuttunut nopeasti. Nykyään painotetaan lääketieteellisten tarpeiden selvittämistä ja ratkaisemista tiiviissä yhteistyössä sairaanhoidon kanssa. Tässä työssä lääkäritaustasta on valtavasti hyötyä, kertoo Stefan Lindbäck, Janssenin Pohjoismaista vastaava vanhempi infektiotautien lääketieteellinen neuvonantaja.

Hoitoja luomassa
Stefan Lindbäck toimi aiemmin Tukholmassa infektiolääkärinä Roslagstullin ja Huddingen sairaaloissa, joista hänellä on vuosien kokemus hiv-potilaiden hoitamisesta. Kymmenen vuotta sitten hänelle tarjottiin mahdollisuutta osallistua hiv-lääkkeiden kehittämiseen Janssenilla. Lindbäck näki tarjouksen tilaisuutena kehittää osaamistaan ja vaikuttaa tulevaisuuden hoitomuotoihin.

– Olen nähnyt hoitovaihtoehtojen kehittyvän valtavasti vuosien mittaan. Sadan prosentin hiv-kuolleisuudesta olemme päässeet nyt noin prosenttiin. Hiv on kuitenkin vain yksi tartuntatauti, jonka hoidon uudet lääkkeet ovat mullistaneet. Myös hepatiitti C:n hoidossa uudet viruslääkkeet ovat parantaneet parantumisen mahdollisuutta huomattavasti, ja myös tuberkuloosin hoidossa on otettu suuria harppauksia. On erittäin jännittävää olla mukana tässä kehityksessä, Lindbäck toteaa.

Useita rooleja
Stefan Lindbäckin aloittaessa Janssenin ensimmäisenä lääketieteellisenä neuvonantajana lääkärit olivat vielä harvinainen näky lääketeollisuudessa. Nykyään lääkäreitä ja tutkijoita toimii alalla monissa eri tehtävissä, ja tarve lääketieteellisesti pätevälle työvoimalle on suuri. Janssen tekee vaativien ja innovatiivisten hoitojen tieteellistä tutkimusta, joten yhtiössä on lääkäreille lukuisia uramahdollisuuksia. He voivat työskennellä esimerkiksi kliinisen tutkimuksen parissa, neuvonantajina tai viranomaisympäristössä hoitamassa tiedotusta, säädöstekstejä ja dokumentointia. Janssenilla on toimintaa ympäri maailmaa, joten yrityksessä on myös kansainvälisiä työtehtäviä.

– Yksi tärkeistä tehtävistä on toimiminen tieteellisenä ja lääketieteellisenä yhteyshenkilönä hoidon tarjoajille ja viranomaisille. Vuorovaikutus ja yhteistyö auttavat meitä kehittämään hoitoja edelleen, kertoo aiemmin tutkijana toiminut Janssenin lääketieteellinen johtaja Kristina Sandström.

Potilaat keskiössä
Yhteistä kaikille työtehtäville Janssenilla on se, että potilaat ovat kaiken keskiössä.

– Janssenin tavoitteena on asettaa potilaat aina etusijalle. Lääkäreille se tarkoittaa tilaisuutta soveltaa lääketieteellistä asiantuntemustaan potilaslähtöisesti, Sandström kertoo.

Janssenilla on uramahdollisuuksia yhtä lailla väitelleille lääkäreille kuin lääkäreille, joilla ei ole tutkimustaustaa. Erikoistumisesta tai kokemuksesta lääketieteen alalta on etua, mutta tärkeintä on lääkärin tutkinnon antama laaja-alainen lääketieteellinen asiantuntemus, Sandström painottaa.

– Janssen tarjoaa monia mahdollisuuksia, jos olet lääkärinä avoin ja utelias ja haluat työskennellä lääketieteen ja tutkimuksen parissa hieman erilaisella tavalla ja sairaanhoitoon verrattuna erilaisessa organisaatiossa. Meillä pääset olemaan mukana erittäin nopeassa kehityksessä ja osallistumaan uusien tulevaisuuden hoitojen luomiseen.

Lähde: Framtidens Karriär - Läkare