Skip to main content

Search

maailma-ilman-sairauksia

Onko maailma ilman sairauksia mahdollinen?

Miltä kuulostaa maailma, jossa sairaudet voitaisiin tunnistaa jo ennen oireiden alkamista? Maailma, jossa meillä olisi keinot pysäyttää sairauksien eteneminen?

Janssen haluaa nähdä tämän maailman toteutuvan. Meidän strategisena tavoitteenamme on mahdollistaa maailma, jossa ei ole sairauksia. Tässä voidaan onnistua siirtämällä huomio sairauksien hoidosta terveyden ylläpitoon, sairauksien ennaltaehkäisyyn ja sairauksien kehittymisen pysäyttämiseen.

Nyt olemme kohdistaneet huomiomme lasten terveyden edistämiseen ja vanhemmuuden tukemiseen. Kesäkuussa käynnistyneessä innovaatiokilpailussa keskitytään tulevaisuuden äityspakkaukseen.

Tulevaisuuden äitiyspakkausta metsästämässä

Innovaatiokilpailu Next-Gen Baby Box QuickFire Challenge haastaa opiskelijat, yrittäjät, tutkijat ja kaikki, joilla on loistavia ideoita, kehittämään tulevaisuuden äitiyspakkauksen. Marraskuussa Slushissa huipentuvassa kilpailussa etsitään ideoita ja ratkaisuja lasten ja vanhempien terveyden edistämiseksi. Janssen Research and Development ja Johnson & Johnson Innovation järjestävät kilpailun yhdessä paikallisten kumppaneiden, Sitran, Tekesin ja VTT:n kanssa.

Next-Gen Baby Box QuickFire Challenge -kilpailun avulla ihmisiä kannustetaan kehittämään uusia ideoita ja innovaatioita sekä luomaan konsepti seuraavan sukupolven äitiyspakkauksesta. Kilpailussa keskitytäänkin rakentamaan parempi elämän alku lapselle ja uusille vanhemmille. Tavoitteena on pilotoida kilpailun voittava idea Suomessa seuraavan 1-2 vuoden kuluessa. Innovaatiokilpailu voikin tuoda Suomeen uudenlaista kehitys- ja innovaatiotoimintaa.

Innovointivoimaa Suomesta

Suomessa on tehty vuosikymmeniä töitä lapsiperheiden hyvinvoinnin puolesta; onhan suomalaista äitiyspakkausta jaettu tuleville äideille jo 80 vuoden ajan onnistunein tuloksin. Marraskuussa huipentuva innovaatiokilpailu antaa Suomelle mahdollisuudet osoittaa, että meillä on erinomaiset edellytykset toimia yhtenä maailman johtavana terveysinnovaatioiden keskuksena.

Meillä on ainutlaatuista osaamista, genomidataa, biopankkitoimintaa sekä digitaalista terveysdataa.1) Terveysalan potentiaali on huomioitu myös kansallisessa tutkimus- ja innovaatiotoiminnan kasvustrategiassa. Strategian taustalla on ajatus siitä, että edellytyksiämme hyödyntämällä Suomesta voidaan tehdä terveysalan tutkimuksen ja liiketoiminnan edelläkävijä, joka kiinnostaisi myös kansainvälisiä tutkijoita, sijoittajia ja yrityksiä toimimaan Suomessa.

Lisätietoa Next-Gen Baby Box QuickFire Challenge -kilpailusta sekä Janssenin Disease Interception Accelerator -innovaatioryhmän (DIA) tavoitteista ja toiminnasta.