Skip to main content

Search

masennus

”Oletko terveydenhuollon ammattilainen? Tutustu Janssen Medical Cloudiin.

Mikä on masennus?

Ajoittainen alakuloisuus ja väsymys kuuluvat normaaliin elämään. Alakuloisuuden ja masennuksen raja on häilyvä. Jos sinusta tuntuu pitkään, että mikään ei liikuta sinua tai sinua ei huvita tehdä asioita, kyse voi olla masennuksesta.

Masennus on hyvin yleinen kansantauti, ja sen laukaisijana voi olla suuri elämänmuutos, ongelmatilanne perheessä tai suru. Jos henkilö on joskus kärsinyt syvästä masennuksesta, hänellä on riski saada sairaus uudelleen myöhemmin. Masennus vaikuttaa henkilön omakuvaan ja itsetuntoon. Negatiiviset ajatukset ovat hallitsevia, ja riittämättömyyden tunne voi olla voimakas.

 
 
 
 
 

Janssen SuomiAreenalla: Mitä korona aiheuttaa mielenterveydelle?

Janssenin kesän 2021 SuomiAreenatilaisuudessa puhuttiin siitä, että masennus on ollut kansansairaus Suomessa jo vuosia. Koronan aikaan hoitoon pääsy on voinut viivästyä ja masennuksen oireet pahentua. Kun arki normalisoituu, kuormitusta voi nousta esille ja on varauduttava masennuksen lisääntymiseen. Toisaalta osa ihmisistä kokee tilanteen jopa parantuneen. Mielenterveyden asiantuntijat, potilasjärjestö ja läheiset pohtivat Masennuskoalition tilaisuudessa, miten korona on vaikuttanut masennukseen ja mitä seurauksia hoitoon pääsyn viiveet ovat aiheuttaneet.