Skip to main content

Search

nivelpsoriaasi

”Oletko terveydenhuollon ammattilainen? Tutustu Janssen Medical Cloudiin.

Mikä on nivelpsoriaasi?

Jopa 30 prosentille psoriaasipotilaista kehittyy myös niveloireita aiheuttava nivelpsoriaasi.1 Nivelkipu ilmenee useimmiten yksittäisessä nivelessä, kuten varpaassa tai sormessa, joka punoittaa ja turpoaa.

Eläminen nivelpsoriaasin kanssa

Nivelpsoriaasin oireet voivat olla lieviä, tai se voi aiheuttaa suuria ongelmia ilmetessään samanaikaisesti useissa nivelissä. Tällöin seurauksena voi olla toimintarajoitteita ja elämänlaatu voi heiketä merkittävästi.

Ajoissa tehty diagnoosi ja hyvä hoito voivat hidastaa ratkaisevasti nivelpsoriaasin etenemistä. Oireet ilmenevät useimmiten polvissa, nilkoissa, käsien ja jalkojen nivelissä sekä alaselässä. Myös luukalvot, jänteet ja silmät saattavat tulehtua.

 
Hoito

Nivelpsoriaasi on autoimmuunisairaus, mikä tarkoittaa, että kehon immuunijärjestelmä yliaktivoituu ja alkaa tuottaa tulehduksellisia molekyylejä kehon omia terveitä kudoksia vastaan. Lieviä tautitapauksia hoidetaan kipua lievittävillä ja tulehdusta hillitsevillä lääkkeillä, keskivaikeita ja vaikeita tapauksia puolestaan immunomoduloivilla tai biologisilla lääkkeillä.

 

Lisätietoa immunologiaprojekteistamme