Skip to main content

Η Johnson & Johnson πρόκειται να αξιολογήσει το εμβόλιό της για την COVID-19 κατά της νέας παραλλαγής Όμικρον της COVID-19

Από την εμφάνιση της πανδημίας της COVID-19, η Johnson & Johnson (η Εταιρεία) παρακολουθεί στενά τις νέες παραλλαγές της COVID-19 που εμφανίζονται. Σε συνεργασία με πανεπιστημιακές ομάδες στη Νότια Αφρική και σε ολόκληρο τον κόσμο, η Εταιρεία αξιολογεί την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της κατά της COVID-19 σε διαφορετικές παραλλαγές της νόσου,1,2 που πλέον περιλαμβάνουν και τη νέα παραλλαγή Όμικρον που εξαπλώνεται ταχύτατα. Η Εταιρεία εξετάζει ορό αίματος από συμμετέχοντες σε ολοκληρωμένες και συνεχιζόμενες μελέτες χορήγησης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου, αναζητώντας εξουδετερωτική δράση κατά της παραλλαγής Όμικρον. Επιπλέον, η Εταιρεία επιδιώκει την ανάπτυξη ενός εμβολίου ειδικού για την παραλλαγή Όμικρον και θα την προχωρήσει ανάλογα με τις ανάγκες.

«Η νέα παραλλαγή Όμικρον αναδεικνύει τη σημασία της συνεχούς επιτήρησης, των ελέγχων και του εμβολιασμού για την πρόληψη των νοσηλειών και των θανάτων από την COVID-19. Διατηρούμε την εμπιστοσύνη μας στην ισχυρή χυμική και κυτταρική ανοσολογική απόκριση που εκλύει το COVID-19 Vaccine Janssen, απόκριση η οποία αποδεικνύεται από τη διάρκεια και το εύρος της προστασίας κατά των παραλλαγών μέχρι σήμερα στις κλινικές μελέτες», ανέφερε ο Mathai Mammen, MD, PhD, Παγκόσμιος Επικεφαλής της Janssen Research & Development LLC, Johnson & Johnson. «Δεν επαναπαυόμαστε. Μέσα από τις μακροχρόνιες συνεργασίες μας με επιστήμονες στη Νότια Αφρική καθώς και τις συνεχιζόμενες μελέτες αποτελεσματικότητας στην πραγματική κλινική πράξη που διεξάγονται με το COVID-19 Vaccine Janssen, θα εργαστούμε από κοινού ώστε να προκύψουν νέα δεδομένα για την παραλλαγή Όμικρον. Παράλληλα, έχουμε αρχίσει να εργαζόμαστε για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου κατά της Όμικρον και θα προχωρήσουμε ταχύτατα στη διενέργεια κλινικών δοκιμών, εφόσον αυτό χρειαστεί». 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πολύπλευρη προσέγγιση και τη συμβολή της Εταιρείας στην καταπολέμηση της πανδημίας, επισκεφτείτε τη διεύθυνση: https://www.janssen.com/emea/our-focus/infectious-diseases-vaccines/respiratory-infections/covid-19.

Εγκεκριμένη χρήση
Το εμβόλιο της Janssen κατά της COVID-19 έχει λάβει Άδεια Κυκλοφορίας με έγκριση υπό όρους στην ΕΕ για την ενεργητική ανοσοποίηση για την πρόληψη της νόσου από τον κορονοϊό 2019 (COVID-19) που οφείλεται στον κορονοϊό που προκαλεί το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο τύπου 2 (SARS-CoV-2) σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.3

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΣΑΣ ΠΡΙΝ ΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ JANSSEN ΚΑΤΑ ΤΗΣ COVID-19;3
Ενημερώστε τον πάροχο εμβολιασμού για όλες τις ιατρικές σας παθήσεις, μεταξύ άλλων αν:

 • είχατε ποτέ σοβαρή αλλεργική αντίδραση μετά από ένεση οποιουδήποτε άλλου εμβολίου.
 • έχετε ποτέ λιποθυμήσει μετά από οποιαδήποτε ένεση με βελόνα.
 • έχετε σοβαρή λοίμωξη με υψηλή θερμοκρασία (πάνω από 38 °C). Ωστόσο, μπορείτε να προβείτε στον εμβολιασμό σας εάν έχετε ήπιο πυρετό ή ήπια λοίμωξη των ανώτερων αεροφόρων οδών, όπως ένα κρυολόγημα.
 • έχετε πρόβλημα με αιμορραγία ή μώλωπες, ή εάν παίρνετε αντιπηκτικό φάρμακο (για την πρόληψη θρόμβων του αίματος).
 • το ανοσοποιητικό σας σύστημα δεν λειτουργεί σωστά (ανοσοανεπάρκεια) ή παίρνετε φάρμακα που αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα (όπως κορτικοστεροειδή σε υψηλή δόση, ανοσοκατασταλτικά ή φάρμακα για τον καρκίνο).

Εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε, νομίζετε ότι μπορεί να είστε έγκυος ή σχεδιάζετε να αποκτήσετε παιδί, ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού, του φαρμακοποιού ή του νοσοκόμου σας πριν λάβετε αυτό το εμβόλιο.

ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ JANSSEN ΓΙΑ ΤΗΝ COVID-19;3

Δεν πρέπει να λάβετε το εμβόλιο της Janssen για την COVID-19:

 • σε περίπτωση αλλεργίας στη δραστική ουσία ή σε οποιοδήποτε άλλο από τα συστατικά αυτού του εμβολίου.
 • σε περίπτωση προηγούμενης διάγνωσης συνδρόμου διαφυγής τριχοειδών (μιας πάθησης που προκαλεί διαφυγή υγρού από τα μικρά αιμοφόρα αγγεία).

ΠΩΣ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ JANSSEN ΓΙΑ ΤΗΝ COVID-19;3

Ο γιατρός, ο φαρμακοποιός ή ο νοσοκόμος σας θα σας ενέσει το εμβόλιο στον μυ – συνήθως στον άνω βραχίονα.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ JANSSEN ΓΙΑ ΤΗΝ COVID-19;3

Όπως όλα τα εμβόλια, έτσι και το COVID-19 Vaccine Janssen μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες, αν και δεν παρουσιάζονται σε όλους τους ανθρώπους. Οι περισσότερες από τις ανεπιθύμητες ενέργειες εμφανίζονται 1 ή 2 ημέρες από τη λήψη του εμβολίου.

Λάβετε ιατρική βοήθεια άμεσα εάν εντός 3 εβδομάδων από τον εμβολιασμό εμφανίσετε κάποιο από τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • παρουσιάσετε σοβαρούς ή επίμονους πονοκεφάλους, θαμπή όραση, μεταβολές της νοητικής κατάστασης ή επιληπτικές κρίσεις (σπασμούς),
 • εμφανίσετε λαχάνιασμα, πόνο στο στήθος, οίδημα στα πόδια, πόνο στα πόδια ή επίμονο κοιλιακό άλγος,
 • παρατηρήσετε ανεξήγητο μωλωπισμό του δέρματος ή εντοπισμένες στρογγυλές κηλίδες εκτός της θέσης χορήγησης του εμβολίου.

Λάβετε επείγουσα ιατρική βοήθεια εάν εμφανίσετε συμπτώματα σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης. Τέτοιες αντιδράσεις ενδέχεται να περιλαμβάνουν ένα συνδυασμό οποιωνδήποτε από τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • αίσθημα λιποθυμίας ή ζάλης
 • αλλαγές στον καρδιακό σας παλμό
 • δύσπνοια
 • συριγμός
 • πρήξιμο των χειλιών, του προσώπου ή του λαιμού
 • κνίδωση ή εξάνθημα
 • ναυτία ή έμετος
 • πόνος στο στομάχι.

Αναζητήστε αμέσως ιατρική φροντίδα εάν εμφανίσετε συμπτώματα που μπορεί να αποτελούν σημεία αιματολογικών διαταραχών, συμπεριλαμβανομένης της φλεβικής θρομβοεμβολής, του συνδρόμου θρόμβωσης με θρομβοπενία ή της αυτοάνοσης θρομβοπενίας: βαριάς μορφής ή επίμονοι πονοκέφαλοι, επιληπτικές κρίσεις (σπασμοί), μεταβολές της νοητικής κατάστασης ή θαμπή όραση, ανεξήγητη αιμορραγία, ανεξήγητος μωλωπισμός του δέρματος εκτός της θέσης χορήγησης του εμβολίου που εμφανίζεται μερικές ημέρες μετά τον εμβολιασμό, εντοπισμένες στρογγυλές κηλίδες εκτός της θέσης χορήγησης του εμβολίου, εμφανίσετε λαχάνιασμα, πόνος στο στήθος, πόνος στα πόδια, οίδημα στα πόδια ή επίμονο κοιλιακό άλγος. Ενημερώστε τον επαγγελματία υγείας σας ότι έχετε λάβει πρόσφατα το COVID-19 Vaccine Janssen.3

Μετά τον εμβολιασμό με το COVID-19 Vaccine Janssen έχουν αναφερθεί πολύ σπάνια περιστατικά συνδρόμου διαφυγής τριχοειδών (CLS). Τουλάχιστον ένας προσβεβλημένος ασθενής είχε προηγούμενη διάγνωση CLS. Το CLS είναι μια σοβαρή, δυνητικά θανατηφόρα πάθηση που προκαλεί διαρροή υγρού από τα μικρά αιμοφόρα αγγεία (τριχοειδή) και έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση ταχέος οιδήματος στα άνω και τα κάτω άκρα, αιφνίδια αύξηση του βάρους και αίσθημα λιποθυμίας (χαμηλή αρτηριακή πίεση). Αναζητήστε αμέσως ιατρική φροντίδα εάν εμφανίσετε αυτά τα συμπτώματα εντός των ημερών μετά τον εμβολιασμό.3

Αναζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια εάν εμφανίσετε αδυναμία και παράλυση στα άκρα που μπορεί να προχωρήσει στο στήθος και στο πρόσωπο (σύνδρομο Guillain-Barré). Αυτό έχει αναφερθεί πολύ σπάνια μετά τον εμβολιασμό με το COVID-19 Vaccine Janssen.

ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ;3
Εάν παρουσιάσετε μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση, αναζητήστε άμεσα ιατρική φροντίδα. Στη συνέχεια θα πρέπει να αναφέρετε τις ανεπιθύμητες ενέργειες στη Janssen της περιοχής σας. Εδώ μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας: www.janssen.com/sites/www_janssen_com/files/janssen_site_q3_2020.pdf.

Διαταραχές της πήξης

 • Σύνδρομο θρόμβωσης με θρομβοπενία: Ένας συνδυασμός θρόμβωσης και θρομβοπενίας, που σε ορισμένες περιπτώσεις συνοδεύεται από αιμορραγία, έχει παρατηρηθεί σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις μετά τον εμβολιασμό με COVID-19 Vaccine Janssen. Περιλαμβάνονται σοβαρές περιπτώσεις φλεβικής θρόμβωσης σε ασυνήθιστες ανατομικές θέσεις όπως θρόμβωσης εγκεφαλικού φλεβικού κόλπου (CVST), θρόμβωσης των σπλάγχνων καθώς και αρτηριακής θρόμβωσης, ταυτόχρονα με θρομβοπενία. Έχει αναφερθεί περίπτωση με θανατηφόρο έκβαση. Τα περιστατικά αυτά σημειώθηκαν μέσα στις τρεις πρώτες εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό, και κυρίως σε άτομα ηλικίας κάτω των 60 ετών. Ο συνδυασμός θρόμβωσης και θρομβοπενίας απαιτεί εξειδικευμένη κλινική διαχείριση. Οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να ανατρέξουν στις εφαρμοστέες οδηγίες ή/και να ζητήσουν τη συμβουλή εξειδικευμένων ιατρών (π.χ. αιματολόγων, ειδικών σε θέματα πήξης) για τη διάγνωση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση αυτής της πάθησης.
 • Φλεβική θρομβοεμβολή: Φλεβική θρομβοεμβολή έχει παρατηρηθεί σπάνια μετά από εμβολιασμό με το COVID-19 Vaccine Janssen. Αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη για τα άτομα που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο ΦΘΕ.
 • Αυτοάνοση θρομβοπενία: Πολύ σπάνια έχουν αναφερθεί μετά τον εμβολιασμό με το COVID-19 Vaccine Janssen περιστατικά αυτοάνοσης θρομβοπενίας με πολύ χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων (<20.000 ανά μl), συνήθως εντός των πρώτων τεσσάρων εβδομάδων μετά την λήψη του COVID-19 Vaccine Janssen. Αυτά περιελάμβαναν περιστατικά με αιμορραγία και περιστατικά με θανατηφόρα έκβαση. Ορισμένα από αυτά τα περιστατικά προέκυψαν σε άτομα με ιστορικό αυτοάνοσης θρομβοπενίας (ΑΘ). Εάν ένα άτομο έχει ιστορικό ΑΘ, οι κίνδυνοι από την εμφάνιση χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη πριν από τον εμβολιασμό, ενώ επίσης συνιστάται παρακολούθηση των αιμοπεταλίων μετά τον εμβολιασμό.

Οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να επαγρυπνούν για τα σημεία και συμπτώματα της θρομβοεμβολής ή/και της θρομβοπενίας. Στα άτομα που εμβολιάζονται θα πρέπει να δίνεται η οδηγία να αναζητήσουν άμεσα ιατρική φροντίδα εάν εμφανίσουν συμπτώματα όπως λαχάνιασμα, πόνο στο στήθος, πόνο στα πόδια, οίδημα στα πόδια ή επίμονο κοιλιακό άλγος μετά τον εμβολιασμό. Επιπλέον, κάθε άτομο με νευρολογικά συμπτώματα όπως σοβαροί ή επίμονοι πονοκέφαλοι, επιληπτικές κρίσεις, μεταβολές της νοητικής κατάστασης ή θαμπή όραση μετά τον εμβολιασμό, ή το οποίο εμφανίζει μωλωπισμό του δέρματος (πετέχειες) εκτός της θέσης χορήγησης του εμβολίου μετά από μερικές ημέρες, θα πρέπει να αναζητήσει άμεσα ιατρική φροντίδα.3

Έχουν αναφερθεί πολύ σπάνια περιστατικά συνδρόμου διαφυγής τριχοειδών (CLS) κατά τις πρώτες ημέρες μετά τον εμβολιασμό με COVID-19 Vaccine Janssen, σε ορισμένες περιπτώσεις με θανατηφόρο έκβαση. Έχει αναφερθεί ιστορικό CLS. Το CLS είναι μια σπάνια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από οξέα επεισόδια οιδήματος που προσβάλλει κυρίως τα άκρα, υπόταση, αιμοσυμπύκνωση και υπολευκωματιναιμία. Οι ασθενείς με ένα οξύ επεισόδιο CLS μετά από τον εμβολιασμό χρειάζονται άμεσα διάγνωση και θεραπεία. Η εντατική υποστηρικτική θεραπεία είναι συνήθως επιβεβλημένη. Άτομα με γνωστό ιστορικό CLS δεν θα πρέπει να εμβολιάζονται με αυτό το εμβόλιο.3

Σύνδρομο Guillain-Barré (GBS) έχει αναφερθεί πολύ σπάνια μετά τον εμβολιασμό με το COVID-19 Vaccine Janssen. Οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση για σημεία και συμπτώματα του GBS ώστε να διασφαλίσουν τη σωστή διάγνωση, προκειμένου να ξεκινήσουν επαρκή υποστηρικτική φροντίδα και θεραπεία και να αποκλείσουν άλλες αιτίες.3

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε την Περίληψη των Χαρακτηριστικών του Προϊόντος στην ακόλουθη ιστοσελίδα του EMA: www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/covid-19-vaccine-janssen-epar-product-information_en.pdf.

Σχετικά με τη Johnson & Johnson
Στη Johnson & Johnson πιστεύουμε ότι η καλή υγεία αποτελεί το θεμέλιο για μια δραστήρια ζωή, για κοινότητες με ευημερία και για την προαγωγή της προόδου. Για αυτόν το λόγο, για περισσότερα από 130 χρόνια φροντίζουμε ώστε οι άνθρωποι να είναι υγιείς σε κάθε ηλικία και σε κάθε στάδιο της ζωής τους. Σήμερα, ως η μεγαλύτερη και ευρύτερα διαδεδομένη εταιρεία φροντίδας υγείας στον κόσμο, δεσμευόμαστε να λειτουργούμε για το κοινό καλό. Επιδιώκουμε να κάνουμε τις θεραπείες πιο προσβάσιμες και πιο προσιτές, να δημιουργούμε υγιέστερες κοινότητες και να κάνουμε το υγιές πνεύμα, σώμα και περιβάλλον διαθέσιμο σε όλους, παντού. Συνδυάζουμε την καρδιά, την επιστήμη και την ευρηματικότητά μας για να αλλάξουμε ριζικά την πορεία της υγείας για την ανθρωπότητα. Μάθετε περισσότερα στη διεύθυνση www.janssen.com/emea. Ακολουθήστε μας στο @JanssenEMEA.

Σχετικά με τις Φαρμακευτικές Εταιρείες Janssen της Johnson & Johnson
Στη Janssen, δημιουργούμε ένα μέλλον όπου οι ασθένειες θα αποτελούν παρελθόν. Είμαστε οι Φαρμακευτικές Εταιρείες της Johnson & Johnson και εργαζόμαστε ακούραστα για να κάνουμε πραγματικότητα αυτό το μέλλον για τους ασθενείς σε όλο τον κόσμο, καταπολεμώντας τις ασθένειες με σύμμαχό μας την επιστήμη, βελτιώνοντας την πρόσβαση των ασθενών μέσω της ευρηματικότητας και θεραπεύοντας την απόγνωση με αγάπη. Εστιάζουμε σε τομείς της Ιατρικής όπου αποδεδειγμένα μπορούμε να κάνουμε τη μεγαλύτερη διαφορά: καρδιαγγειακά και μεταβολικά νοσήματα, ανοσολογία, λοιμώδη νοσήματα & εμβόλια, νευροεπιστήμη, ογκολογία και πνευμονική υπέρταση. Μάθετε περισσότερα στη διεύθυνση www.janssen.com/emea. Ακολουθήστε μας στο @JanssenEMEA.

Προειδοποιήσεις που αφορούν τις δηλώσεις για μελλοντικές εκτιμήσεις
Η παρούσα δήλωση προς τον Τύπο περιλαμβάνει «δηλώσεις για μελλοντικές εκτιμήσεις», όπως αυτές ορίζονται στον τροποποιημένο Μεταρρυθμιστικό νόμο περί αγωγών ιδιωτικών χρεογράφων του 1995, αναφορικά με την ανάπτυξη, παρασκευή και διανομή του εμβολίου μας κατά της COVID-19. Οι αναγνώστες προειδοποιούνται να μη βασίζονται σε αυτές τις δηλώσεις για μελλοντικές εκτιμήσεις. Οι δηλώσεις αυτές βασίζονται στις τρέχουσες προσδοκίες σε σχέση με μελλοντικά γεγονότα. Εάν οι υποκείμενες παραδοχές αποδειχθούν ανακριβείς ή σε περίπτωση που υλοποιηθούν γνωστοί ή άγνωστοι κίνδυνοι ή αβεβαιότητες, τα πραγματικά γεγονότα θα μπορούσαν να διαφέρουν ουσιωδώς από τις προσδοκίες και τις προβλέψεις των Φαρμακευτικών Εταιρειών Janssen ή/και της Johnson & Johnson. Οι κίνδυνοι και οι αβεβαιότητες περιλαμβάνουν, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, τα εξής: προκλήσεις και αβεβαιότητες που είναι εγγενείς στην έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης της αβεβαιότητας της κλινικής επιτυχίας και της χορήγησης έγκρισης από τις ρυθμιστικές αρχές˙ δυσκολίες και καθυστερήσεις στην παραγωγή˙ τον ανταγωνισμό, που συμπεριλαμβάνει τις τεχνολογικές εξελίξεις, τα νέα προϊόντα και τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατοχυρώνουν ανταγωνιστές˙ την αμφισβήτηση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας˙ προβληματισμούς σχετικά με την αποτελεσματικότητα ή την ασφάλεια οι οποίοι οδηγούν σε ανάκληση προϊόντων ή στη λήψη μέτρων από τις ρυθμιστικές αρχές˙ αλλαγές στα πρότυπα συμπεριφοράς και δαπανών των αγοραστών προϊόντων και υπηρεσιών υγείας˙ αλλαγές στους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένων μεταρρυθμίσεων στα συστήματα υγείας διεθνώς˙ καθώς και τις τάσεις προς περιορισμό της δαπάνης για την υγειονομική περίθαλψη. Μπορείτε να βρείτε έναν αναλυτικότερο κατάλογο και περιγραφές αυτών των κινδύνων, αβεβαιοτήτων και άλλων παραγόντων στην Ετήσια Έκθεση της Johnson & Johnson και ειδικότερα στο Έντυπο 10-K για το οικονομικό έτος που έληξε στις 3 Ιανουαρίου 2021, συμπεριλαμβανομένων των ενοτήτων «Προειδοποιητική Σημείωση Σχετικά με τις Δηλώσεις για Μελλοντικές Εκτιμήσεις» και «Στοιχείο 1A. Παράγοντες Κινδύνου», όπως επίσης και στην Τριμηνιαία Έκθεση της εταιρείας που υποβλήθηκε πιο πρόσφατα (Έντυπο 10-Q), καθώς και στις μεταγενέστερες γνωστοποιήσεις της εταιρείας προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Αντίγραφα αυτών των γνωστοποιήσεων είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο, στις διευθύνσεις www.sec.govwww.jnj.com ή, κατόπιν αιτήματος, από την Johnson & Johnson. Τόσο οι Φαρμακευτικές Εταιρείες Janssen όσο και η Johnson & Johnson δεν αναλαμβάνουν υποχρέωση να επικαιροποιούν τις δηλώσεις για μελλοντικές εκτιμήσεις σε περίπτωση που προκύψουν νέες πληροφορίες ή μελλοντικά γεγονότα ή εξελίξεις.

Παραπομπές

 •