Skip to main content

Search

Oncologie

Oncologie

Oncologie is één van de expertisegebieden van Janssen. Oncologie is de medische term voor kennis over kanker en de behandeling van mensen met kanker. Het voorkomen, behandelen en genezen van kanker is complex. Elk geval van kanker is weer anders. Ondanks indrukwekkende vooruitgang in behandelopties in de medische wereld, zet kanker elke dag het leven van veel mensen nog steeds op zijn kop. 

Bij Janssen willen wij van kanker een behandelbare en zelfs geneesbare aandoening maken. Tot het zover is, zijn wij dagelijks bezig met het vinden van overwinningen op de gevolgen van kanker in het dagelijks leven: Victories over Cancer. Elke persoon met kanker krijgt te maken met zijn eigen uitdagingen, zowel klein als groot. Wij zien het als ons doel om hen hierin te ondersteunen.

Diagnose kanker

Kanker komt veel voor en is inmiddels doodsoorzaak nummer 1 in ons land.1 Dagelijks krijgen bijna 320 mensen van hun arts de diagnose kanker.2 Mensen met kanker en hun naasten leven daarna vaak tussen hoop en vrees. In hoeverre is mijn kanker goed behandelbaar of zelfs te genezen? Voor mensen met kanker is de toekomst onzeker. Als het aan ons ligt verandert de betekenis van de woorden “u heeft kanker”. Deze woorden moeten voor patiënten veel minder beangstigend worden en voor artsen veel minder moeilijk om uit te spreken.

Janssen werkt hard om kanker beter te begrijpen en nieuwe behandelingen te ontwikkelen. Al sinds 1988 zijn we actief in oncologie. We focussen ons op dit moment op de volgende soorten kanker: blaaskanker, bloedkanker, longkanker en prostaatkanker.

 

Overwinningen op kanker

Het is onze missie om de betekenis van de woorden “u heeft kanker” te veranderen. We werken hard aan manieren om kanker in een vroeg stadium een halt toe te roepen, beter te kunnen behandelen of zelfs te kunnen genezen. Totdat het zover is werken we hard aan overwinningen op kanker, klein of groot. Deze Victories over cancer boeken we niet alleen, dat doen we samen met betrokken onderzoekers, specialisten en patiëntenorganisaties op het gebied van kanker. Dit toont onze betrokkenheid en doorlopende aandacht voor innovatie en vooruitgang voor mensen met kanker. Regelmatig melden we kleine en grote overwinningen op kanker: van geslaagde samenwerkingen met patiëntenorganisaties tot baanbrekende wetenschappelijke ontdekkingen. Dit bevestigt onze betrokkenheid en doorlopende aandacht voor innovatie en vooruitgang voor mensen met kanker. 
 

 

Meer informatie over Janssen

Lees meer over onze activiteiten op het gebied van bloedkanker, prostaatkanker en over onze andere expertisegebieden. Je kan ook meer te weten komen over de activiteiten van Janssen in Nederland en hoe werken bij Janssen eruitziet. Volg ons via social media op Twitter, Facebook en LinkedIn om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen.

Onze Focus

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Meer Over oncologie

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EM-23046 - 17-nov-2019