Skip to main content

Search

Ambitie die verder rijkt dan onderzoek alleen

Ambitie die verder rijkt dan onderzoek alleen

Bij Janssen werken we iedere dag vol overgave aan het ontwikkelen en produceren van geneesmiddelen en vaccins die het verschil maken voor patiënten en de maatschappij. Dit vraagt om getalenteerde leiders: het Science & Business Fellowship biedt jonge, ambitieuze onderzoekers de kans om hun leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen na het afronden van hun PhD.

Wetenschappelijk onderzoek als basis

De basis voor al onze geneesmiddelen en vaccins ligt in wetenschappelijk onderzoek. Door onze voortdurende investeringen in research & development (R&D) staat Janssen al een aantal jaar in de top 5 van bedrijven die hierin investeren1. In Nederland werken bij Janssen Vaccines & Prevention en onze World Without Disease Accelerator ongeveer 800 onderzoekers die gezamenlijk werken aan het ontwikkelen van innovatieve manieren om ziekten te genezen, of beter nog: ziekten te voorkomen.

Onze onderzoeksprogramma’s worden geleid door mensen die hebben laten zien uitstekende wetenschappers te zijn en tegelijkertijd verder te kunnen kijken dan het onderzoek alleen. Ons Science & Business Fellowship (SBF) is er daarom op gericht om getalenteerde jonge onderzoekers hun leiderschapskwaliteiten te laten ontwikkelen, na het behalen van hun PhD: ieder jaar krijgen vijf tot acht mensen de kans om deel te nemen aan dit uitdagende trainingsprogramma binnen Janssen.

Onderzoek in een breder kader

Het Science & Business Fellowship is erop gericht om, naast het uitbouwen van onderzoekservaring, juist vaardigheden te ontwikkelen op zakelijk vlak en op het gebied van leiderschap. Op deze manier kunnen deelnemers zich ontwikkelen tot de (wetenschappelijke) leiders van de toekomst.

Als deelnemer aan het Science & Business Fellowship werk je in de eerste twee jaar als wetenschappelijk onderzoeker binnen verschillende projecten aan nieuwe methodes en processen voor de ontwikkeling van vaccins. Daarnaast draag je bij aan verschillende projecten buiten het onderzoek, waardoor je ervaring opdoet met Finance, Human Resources en andere afdelingen. Naast de vaardigheden die je tijdens het werk leert, is er veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling door middel van coaching en training. Na het voltooien van dit Fellowship kunnen deelnemers hun carrière als (wetenschappelijk) leider binnen Janssen voortzetten.

Rijkt jouw ambitie verder dan onderzoek alleen?

Het Science & Business Fellowship staat open voor mensen met een PhD in biomedische wetenschappen, farmacologie, moleculaire biologie, immunologie of soortgelijke onderzoeksgebieden. Wil je bijdragen aan het ontwikkelen van onze innovatieve geneesmiddelen en vaccins en rijkt je ambitie verder dan onderzoek alleen? Dan nodigen we je uit contact met ons op te nemen.

EM-50202 - 15-dec-2020