Skip to main content

Search

Gezonde mensen op een gezonde planeet

Gezonde mensen op een gezonde planeet

Een gezonde planeet is essentieel voor een gezond en gelukkig leven voor ons allemaal. Daarom is duurzaamheid zo belangrijk voor Janssen. Janssen heeft al meer dan zeventig jaar aandacht voor de planeet. In het Credo van Johnson & Johnson uit 1943 staat dan ook dat "wij de eigendommen waarvan wij het voorrecht hebben om die te gebruiken in goede staat moeten houden en het milieu en natuurlijke hulpbronnen moeten beschermen."

Janssen heeft een milieuzorgsysteem dat ISO14001-gecertificeerd is. Dat betekent dat alle milieurisico’s van het bedrijf in kaart zijn gebracht, beheerst worden en indien mogelijk verminderd worden. Tevens is Janssen OHSAS 18001-gecertificeerd voor wat betreft werkomstandigheden en procesveiligheid.

Duurzaamheid door de hele organisatie

Door innovaties en het slim inrichten van processen, vermindert Janssen continu de ecologische voetafdruk van haar producten. Dit betekent zo min mogelijk impact op het milieu door het gebruik van energie, materialen en water te beperken. Tegelijkertijd probeert Janssen zo veel mogelijk te recyclen. Johnson & Johnson rapporteert jaarlijks over de duurzaamheidprestaties van de gehele organisatie. Voor meer informatie zie het wereldwijde duurzaamheidverslag.

Earthwards is een keurmerk, ontwikkeld door Johnson & Johnson, dat innovatief denken, duurzamere oplossingen en meer waarde gedurende de levenscyclus van een product erkent. Zeven producten van Janssen hebben het strenge Earthwards-programma doorlopen en gelden als de meest duurzame producten binnen het hele concern. Dat betekent dat deze producten grote verminderingen in het gebruik van grondstoffen, water, energie en de productie van afval of gevaarlijke stoffen realiseren.

Duurzaamheid Janssen Biologics-Leiden

Janssen Biologics is erkend als milieuvriendelijke locatie, onder meer door de aanzienlijke reductie in CO2-uitstoot, waterverbruik en afval. Ondanks de toegenomen productie is bij de vestiging in Leiden de afgelopen jaren bijvoorbeeld een afname van de uitstoot van CO2 gerealiseerd.

Erkenning

Janssen is er trots op dat de inspanningen en prestaties op het gebied van duurzaamheid worden erkend. Zo stond Johnson & Johnson de afgelopen jaren al drie keer op de lijst van de Top 50 Green Brands van Interbrand/Deloitte in de Verenigde Staten.