Skip to main content

Search

Preventie en behandeling van hiv

Preventie en behandeling van hiv

Ruim 37 miljoen mensen wereldwijd leven met een hiv-besmetting. Ongeveer de helft van hen heeft de beschikking over medicijnen om te zorgen dat hiv niet overgaat in AIDS. Deze antiretrovirale medicijnen hebben er voor gezorgd dat een hiv-besmetting geen doodvonnis meer hoeft te zijn.

Janssen werkt op verschillende terreinen om het verschil te maken in de preventie en behandeling van hiv/AIDS. Zo werken onderzoekers van Janssen aan formuleringen van de hiv-medicijnen die geschikt zijn voor moeilijk bereikbare gebieden. Zo wordt er bijvoorbeeld gezocht naar manieren om de doseringsfrequentie te verlagen.

Bescherming tegen hiv

Janssen werkt samen met non-profit organisaties om nieuwe preventiemogelijkheden van hiv-infectie te onderzoeken. Zij onderzoeken bijvoorbeeld injecteerbare formuleringen, voorbehoedsmiddelen of microbicidale vaginale ringen om mensen tegen het hiv-virus te beschermen. Eén van de partners in dit programma is PATH (Program for Appropriate Technology in Health), een internationale non-profitorganisatie die de wereldwijde de gezondheid verbetert. Ook actief betrokken is het International Partnership for Microbicides, een non-profitorganisatie die zich richt op de ontwikkeling van nieuwe technologieën voor hiv-preventie bij vrouwen.