Skip to main content

Search

Eén van onze Women in Engineering: Dijana Maljenovic

Eén van onze Women in Engineering: Dijana Maljenovic
  • Women in engineering, Janssen

Zeven jaar geleden kwam Dijana Maljenovic van Servië naar Nederland in het kader van het Analyst Development Program, een traineeship voor technisch talent. Met een Master diploma Biochemical Engineering and Biotechnology van de universiteit van Belgrado op zak, kwam zij in Leiden terecht bij Janssen Biologics. Binnen het traineeship bekleedde ze bij Janssen twee functies, op het gebied van kwaliteitscontrole (Final Product Testing) en farmaceutische ontwikkeling & productie ondersteuning. Er ontstond een wederzijdse klik en sindsdien werkt Dijana als ingenieur bij de afdeling Validatie, tegenwoordig Technical Operations. Eén van onze ‘women in engineering’ dus.

Positieve energie

Dijana is vanaf het begin enthousiast over haar werk bij Janssen. “Er heerst een hele prettige werksfeer. Er gebeurt een hoop tegelijk en de werkdruk kan hoog zijn, maar de waardering voor je inzet is groot binnen Janssen”. Er wordt dus een hoop van haar gevraagd, maar Dijana gedijt hier goed onder: “Ambitie hebben en hard werken om je doelen te behalen leveren uiteindelijk altijd waardering op van je omgeving.” Haar team houdt zich bezig met de validatie van apparatuur en validatie en monitoring van productieprocessen binnen Janssen Biologics. Elke drie maanden rapporteren zij over de prestaties van lopende en nieuw geïmplementeerde processen. Daarnaast houdt Dijana zich als vertegenwoordiger vanuit Leiden bezig met de wereldwijde coördinatie van deze processen tussen de verschillende faciliteiten van Janssen . Ze is ook nog eens expert op het gebied van statistiek, wat goed van pas komt bij het analyseren van alle procesdata. Al met al een mooie en afwisselende mix van werkzaamheden, die haar in contact brengt met veel verschillende mensen binnen Janssen, zowel lokaal als wereldwijd. Dit vraagt om een goede mix van competenties. “Een ingenieur moet technische expertise kunnen inzetten om de huidige processen nog verder te kunnen verbeteren, hierbij helpt een kritische houding. Naast het technische aspect zijn goede communicatieve vaardigheden ook zeer belangrijk: een goede ingenieur is in staat technische kennis over te brengen op anderen.”

Diversiteit

Binnen Janssen wordt werk gemaakt van diversiteit. Niet alleen op het gebied van geslacht, maar ook op het gebied van cultuur. Door het internationale karakter van Janssen werken mensen van verschillende achtergronden veel samen. Dit is binnen de  Technical Operations afdeling niet anders: een mix van verschillende culturen en een mooie balans tussen mannen en vrouwen. Dijana zet zich binnen het ‘Diversity & Inclusion team’ in om deze cultuurverschillen te overbruggen en juist te benutten: “Diversiteit creëert een uitwisseling van verschillende meningen en ideeën. Iedereen heeft hierin een rol, samen kom je tot de beste oplossing voor problemen.”

Rolmodel

Het werk als ingenieur in een veeleisende omgeving geeft Dijana veel voldoening. Inspiratie vinden om elke nieuwe uitdaging aan te gaan kost haar dan ook weinig moeite: “Je vaardigheden inzetten om gestelde deadlines te halen vind ik erg plezierig en ik krijg er heel veel energie van.” Haar vader is voor Dijana een voorbeeld. Door zijn jarenlange werkervaring binnen een technische omgeving op leidinggevend niveau kijkt ze tegen hem op. “Mijn vader is mijn mentor. We lijken veel op elkaar qua karakter en ik haal veel inspiratie uit mijn gesprekken met hem.”

Op 23 juni is het internationale “Women in engineering day”. Lees hier meer over deze dag.

  •