Skip to main content

Search

Farmaceutisch bedrijf Janssen vestigt 200 medewerkers in Breda

Farmaceutisch bedrijf Janssen vestigt 200 medewerkers in Breda

De verkooporganisatie en afdeling klinisch onderzoek van het farmaceutisch bedrijf Janssen verhuizen van Tilburg naar Breda. De 200 medewerkers vestigen zich op het Bond Park. Burgemeester Depla opent samen met de heer van Zijll Langhout, director Janssen Mid Sized Markets, vandaag de nieuwe locatie.

Breda, 12 december 2016. Er is gekozen voor Breda vanwege de centrale ligging in de Benelux. Breda ligt zeer gunstig ten opzichte van de locaties van Janssen in Leiden en Beerse, België. Breda is bovendien een strategisch interessante plaats voor het aantrekken van potentiële nieuwe werknemers. Het Bond Park biedt Janssen de mogelijkheid om te werken in een moderne, flexibele werkomgeving waar samenwerking van alle medewerkers wordt gestimuleerd.

Het bedrijf Janssen zijn de farmaceutische bedrijven van Johnson & Johnson. Zij ontwikkelen en maken innovatieve geneesmiddelen en maken deze beschikbaar voor artsen en patiënten wereldwijd. In Nederland werken er ruim 2100 mensen bij Janssen, waarvan er 200 straks in Breda kantoor hebben. Het overgrote deel werkt in Leiden, zowel in Research & Development als in productie. Wereldwijd werken er ruim 36.000 mensen bij Janssen.

Wethouder Boaz Adank van Economische Zaken: “De komst van Janssen-Cilag en hun keuze voor vestiging in Bond Park Breda, illustreert opnieuw de aantrekkelijkheid van Breda voor internationale bedrijven en Benelux kantoren. Bond Park biedt alle benodigde faciliteiten, direct gelegen aan de A16. Ik ben blij dat Janssen zich met 200 werknemers in Breda vestigt. Welkom in Breda!”

De doelstelling van Janssen is om de belangrijkste nog niet ingevulde medische behoeften van deze tijd aan te pakken en op te lossen op het gebied van oncologie, immunologie, neurowetenschappen, infectieziekten en cardiovasculaire & metabole aandoeningen. Het verbeteren van de kwaliteit van leven en de zorg voor patiënten en hun omgeving staan daarbij steeds centraal.

De medewerkers die in Breda gaan werken, zijn gericht op het beschikbaar maken van de innovatieve geneesmiddelen van Janssen voor patiënten in Nederland en het optimaal gebruik te stimuleren. Dit betreft uiteenlopende functies zoals de Medische Afdeling, Quality, Compliance, Market Access & Reimbursement, Marketing & Sales en ook ondersteunende functies als HR, Finance, IT en Communicatie. Ook een grote groep collega’s die zich bezig houdt met klinisch onderzoek, vestigt zich in Breda.