Skip to main content

Search

Het BondPark in Breda door Janssen, CCUVN en de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) in de paarse schijnwerpers gezet

Op wereld IBD dag is het BondPark in Breda door Janssen, CCUVN en de MLDS in de paarse schijnwerpers gezet

Breda, 19 mei 2017 vandaag, op wereld IBD-dag, wordt het BondPark in Breda door Janssen, CCUVN en de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) in de paarse schijnwerpers gezet. Hiermee geven wij aandacht aan Inflammatory Bowel Disease (IBD), ofwel chronische ontstekingsziekten van de darmen.

Wereldwijd wordt op deze dag aandacht geschonken aan IBD zoals colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn. Wereld IBD-dag is een initiatief van internationale en nationale belangenverenigingen voor patiënten met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Zij vertegenwoordigen meer dan 45 patiëntenorganisaties op vijf continenten.

Op wereld IBD-dag worden er wereldwijd opvallende gebouwen paars verlicht. Door het uitlichten van het BondPark in een paarse kleur willen de CCUVN, MLDS en Janssen zichtbaar maken dat de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa ziektes zijn die aandacht verdienen en meer aandacht moeten krijgen. Het BondPark ondersteunt dit initiatief van harte. In Nederland zal naast het BondPark ook de Erasmusbrug in Rotterdam paars verlicht worden.

Er zijn momenteel in Nederland ruim 80.000 mensen met een chronische inflammatoire darmaandoening. Dit is ongeveer 1 op de 200 mensen. Hiervan heeft iets minder dan de helft de ziekte van Crohn.

De CCUVN wil samen met de Maag Lever Darm Stichting het taboe rondom Crohn en colitis doorbreken en geeft IBD een gezicht. Niet met modellen, maar met ‘gewone’ mensen met een echt verhaal. Ook dit jaar ontving de CCUVN op hun oproep om mee te doen met de campagne #ikenIBD weer een variëteit aan foto’s en oneliners over #ikenIBD. Het resultaat is een overzicht van prachtige mensen, van jong tot oud die allemaal iets gemeen hebben: het hebben van een chronische darmziekte. Op Wereld IBD-dag kunt u via de CCUVN social mediakanalen (Twitter, Facebook en Instagram) en via de hashtag #ikenIBD zien wie IBD een gezicht geeft in 2017.

Janssen investeert in onderzoek naar nieuwe behandelmogelijkheden voor ontstekingsziekten zoals de ziekte van Crohn. Wij streven ernaar om de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met IBD en hun familieleden te verbeteren. Janssen ondersteunt graag Wereld IBD-dag door het gebouw waarin zij vanaf december 2016 gehuisvest is, het BondPark in Breda, paars te verlichten. 

Over CCUVN

De Crohn- en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN) is een vereniging van en voor mensen met chronische darmziekten zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Al bijna 40 jaar zet de CCUVN zich in om de belangen van mensen met IBD te behartigen. Meer publiciteit rondom de ziektes is nodig. Daarnaast geeft de CCUVN veel informatie, laat mensen ervaringen delen en werkt samen met artsenverenigingen en andere organisaties. Dit alles met het doel om mensen met IBD te leren omgaan met hun ziekte en hun kwaliteit van leven te verbeteren. 

Over MLDS

De Maag Lever Darm Stichting staat achter de ruim 2 miljoen buikpatiënten in Nederland, door onderzoek mogelijk te maken en voorlichting te geven. Samen met de CCUVN zijn zij #StoermetIBD gestart, het actieplatform om geld in te zamelen voor de behandeling van deze chronische darmziekten, zoals onderzoek naar voeding & IBD. 

Over Janssen

Janssen is onderdeel van het wereldwijde gezondheidszorgbedrijf Johnson & Johnson. De doelstelling van Janssen is de belangrijkste nog niet ingevulde medische behoeften van deze tijd aan te pakken en op te lossen op het gebied van oncologie, immunologie, neurowetenschappen, infectieziekten en cardiovasculaire en metabole aandoeningen. Het verbeteren van de kwaliteit van leven en de zorg voor patiënten en hun omgeving staan daarbij steeds centraal.