Skip to main content

Search

Janssen co-leider van CARE Consortium

Janssen co-leider van CARE Consortium

We zijn trots om aan te kondigen dat Janssen co-leider is van het CARE Consortium (Corona Accelerated R&D in Europe). CARE brengt wetenschappers van universiteiten, onderzoeksinstellingen en grote en kleine farmaceutische bedrijven bij elkaar in de strijd tegen COVID-19,  met steun van het Europese Innovative Medicines Initiative. Met 37 partners is CARE het grootste samenwerkingsverband in Europa dat zich inzet om onderzoek en ontwikkeling van behandelingen tegen COVID-19 te versnellen.

We onderzoeken de mogelijkheden om bestaande geneesmiddelen in te zetten in de huidige pandemie; daarnaast willen we door verder onderzoek de ziekte beter begrijpen zodat we nieuwe geneesmiddelen kunnen ontwikkelen tegen COVID-19 en andere coronavirussen, die de potentie kunnen hebben om epidemieën te veroorzaken. Op deze manier willen we beter voorbereid zijn op eventuele toekomstige uitbraken.

Dit initiatief past in onze brede aanpak om bij te dragen aan de strijd tegen de COVID-19 pandemie, waar ook de ontwikkeling van ons vaccin onderdeel van uitmaakt. Lees meer over het CARE Consortium in dit (Engelstalige) persbericht.