Skip to main content

Search

Nieuw gebouw in Leiden voor innovatie in vaccinontwikkeling

Nieuw gebouw in Leiden voor innovatie in vaccinontwikkeling

Op 4 november opende demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge ons nieuwe gebouw op het Leiden Bio Science Park. In dit gebouw bevinden zich nieuwe laboratoria. Deze laboratoria worden ingezet om ons COVID-19 vaccin te testen en de constante kwaliteit te bewaken. Daarnaast wordt de extra capaciteit gebruikt voor het onderzoek naar nieuwe vaccins. De bouw van de laboratoria is een samenwerking tussen onze onderzoekstak Janssen Vaccines & Prevention en onze productieorganisatie Janssen Biologics.

Het rapport “Innovatie voor de Samenleving”

Tijdens de opening ontving de demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het rapport “Innovatie voor de Samenleving”. Het rapport belicht op transparante wijze de manier waarop Janssen werkt en wereldwijd haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. Dit doen we door naast het ontwikkelen en produceren van vaccins en geneesmiddelen tevens aandacht te besteden aan het toegankelijk maken ervan. De ontwikkeling van ons COVID-19 vaccin illustreert deze inzet.

Samenwerking is essentieel

Het afgelopen jaar heeft het belang van goed georganiseerde gezondheidszorg en innovatie op het gebied van geneesmiddelen en vaccins onderstreept. Alleen dankzij intensieve samenwerking met alle betrokkenen in combinatie met innovatie op het gebied van vaccins was het mogelijk om binnen een jaar na het uitbreken van de pandemie COVID-19 vaccins te ontwikkelen, te produceren en te leveren.

"Gezamenlijke inspanningen van overheden, universiteiten, ziekenhuizen en bedrijven zijn de sleutel tot succes. Op alle terreinen waarin wij een verschil willen maken voor patiënten, investeren wij daarom in het uitbouwen van bestaande samenwerkingen en gaan we nieuwe samenwerkingen aan."

Bart van Zijll Langhout

Hoofd Janssen Campus Nederland

Meer weten over hoe we ons inzetten voor het ontwikkelen en beschikbaar maken van innovatieve geneesmiddelen en vaccins voor de mensen die ze nodig hebben? Lees ons rapport op www.innovatievoordesamenleving.nl

Please click here for an English summary of our Innovation for Society report.