Skip to main content

Search

Ontdek ‘Huidzicht’ magazine en podcast over leven met psoriasis

Ontdek ‘Huidzicht’ magazine en podcast over leven met psoriasis

Bij psoriasis denk je al snel aan een schilferende huid, jeuk en pijn. Toch wordt steeds duidelijker dat psoriasis veel meer is dan alleen een huidziekte. En juist die informatie kan helpen bij de zoektocht naar een passende leefstijl en geschikte behandelingen. Om mensen met psoriasis te voorzien van actuele en goede informatie over hun ziekte, brengen we samen met Psoriasispatiënten Nederland (PN) het magazine Huidzicht uit. Luister je liever? Check dan de Huidzicht podcast op Spotify!

Psoriasis is een immuungemedieerde inflammatoire aandoening die zich van top tot teen over het hele lichaam kan uiten. Omdat het immuunsysteem té actief is, gaan huidcellen zich sneller delen. Dat heeft vaak een schilferende, rode huid tot gevolg.1 Daarnaast leidt psoriasis tot andere klachten. Zo ontwikkelt een groot deel van de psoriasispatiënten ook artritis psoriatica, een vorm van ontstekingsreuma.2 Ook het dagelijks leven wordt beïnvloed door psoriasis: denk bijvoorbeeld aan de invloed van psoriasis op intieme delen op de beleving van intimiteit. Goede informatie over psoriasis is dan ook noodzakelijk om deze ziekte te begrijpen en mee te kunnen denken over de behandeling die bij jou past.

Huidzicht: het magazine over psoriasis

Het magazine Huidzicht toont daarom de verschillende aspecten van leven met psoriasis. In het magazine vind je verhalen van patiënten, inzichten van dermatologen en de nieuwste tips & tricks om met psoriasis om te gaan. Lees bijvoorbeeld in de nieuwste editie het verhaal van Godfried (41), die al dertig jaar leeft met psoriasis en eindelijk de juiste behandeling heeft gevonden. Of bekijk wat de toekomst van behandelingen voor mensen met psoriasis in petto heeft.

 

Huidzicht de podcast

Luister je liever? Check dan eens onze podcast Huidzicht op Spotify. Hierin gaan we dieper in op een aantal onderwerpen uit het magazine. We bevragen experts over artritis psoriatica, intimiteit, de nieuwste behandelingen en over het belang van het nemen van eigen regie op je behandelplan.

Laat je ons weten wat je ervan geleerd hebt? Volg ons op Facebook, LinkedIn en Twitter en deel jouw ervaring door gebruik te maken van #huidzicht!

©Janssen-Cilag – EM-110560 – Approval date: 10-2022

 
 Parrish L. (2012). "Psoriasis: symptoms, treatments and its impact on quality of life". British Journal of Community Nursing. 17 (11): 524–528. doi:10.12968/bjcn.2012.17.11.524. PMID23124421. (via: https://en.wikipedia.org/wiki/Psoriasis#cite_note-Parrish2012-47