Skip to main content

Search

Passie voor gezondheid Joëlle Vermeulen

Passie voor gezondheid: Joëlle Vermeulen

Als Senior Legal Counsel JLABS verleent Joëlle Vermeulen juridische ondersteuning aan Johnson & Johnson Innovation, JLABS, een team verantwoordelijk voor Johnson & Johnson’s 13 start-up incubators wereldwijd. Ze combineert deze rol voorlopig nog met haar rol als bedrijfsjurist voor de Janssen Campus, waar zij rechtsbijstand verleent in de breedste zin van het woord. De rest van de tijd brengt ze door bij haar familie, al sportend of bij de vrijwillige bedrijfsbrandweer.

Mee aan tafel

Joëlle begon haar carrière als advocaat, waarna ze in de legal consultancy wereld aan de slag ging. Omdat ze haar talenten wil inzetten daar waar ze een verschil kan maken, en omdat ze de projecten die ze ondersteunt ook graag het liefst van begin tot op einde opvolgt, besloot ze 3 jaar geleden de overstap naar Janssen te maken. Ze startte als bedrijfsjurist bij Janssen Campus België, waar ze algemene juridische ondersteuning biedt voor uiteenlopende sectoren en afdelingen. Joëlle vertelt: “Als Legal Councel coördineer ik verschillende dossiers en heb ik de kans mee te werken aan grote projecten op onze Campus - zoals ons project rond diepe geothermie en de afname van groene energie van windturbines in de Noordzee. Daarbij kan ik interageren met verschillende stakeholders op de Campus en kan ik hen ondersteunen waar nodig.” Sinds begin dit jaar nam Joëlle de functie als global dedicated lawyer voor JLABS op.

Johnson & Johnson Innovation, JLABS

Als Senior Legal Counsel Johnson & Johnson Innovation – JLABS ondersteunt zij het globale JLABS-team, verantwoordelijk voor de uitbouw en ondersteuning van Johnson & Johnson Innovations – JLABS. De 13 start-up incubators van Johnson & Johnson in de wereld voorzien de noodzakelijke faciliteiten en ondersteuning voor startende life science bedrijven, zodat zij zich op de ontwikkeling van hun wetenschappelijke ontdekkingen kunnen concentreren. Zo wil Johnson & Johnson Innovation – JLABS de innovatie in de gezondheidssector stimuleren. Joëlle begeleidt het JLABS-team juridisch. Ze verleent juridisch advies in uiteenlopende zaken, waaronder het onderhandelen en het afsluiten van contracten voor de opzet van nieuwe JLABS-incubators of het afsluiten van samenwerkingen met strategische partners.

Gezien de locaties in Amerika, Europa en Azië en het werken met verschillende tijdzones is de nodige flexibiliteit en snelheid aan de orde. Maar het is volgens haar ook een mooi voorbeeld van de groeikansen die binnen Janssen en Johnson & Johnson mogelijk zijn: “Binnen het bedrijf is voor medewerkers enorm veel mogelijk, op voorwaarde dat je initiatief neemt, verantwoordelijkheid opneemt en leadership toont.” Joëlle heeft hierbij steeds enorm veel steun gehad vanuit de Law Department, en in het bijzonder van haar managers, waarvoor ze erg dankbaar is.

Voor wie verantwoordelijkheid neemt en leadership toont, zijn de mogelijkheden binnen Johnson & Johnson enorm

Sporten

Sinds haar start bij Janssen gaat Joëlle ’s middags dagelijks sporten in het Health Center op de Janssen Campus België. Met een fitter lichaam voelt ze dat ook haar geest helderder is, waardoor ze het gevoel heeft meer gedaan te krijgen en ze haar werk beter en efficiënter kan doet. Ook de klassieke middagdip is voorgoed achter de rug. Zo wil Janssen zijn medewerkers echt aanzetten tot gezond leven. “Janssen begrijpt dat er veel terugkomt als je in medewerkers en hun gezondheid investeert,” aldus Joëlle. “Gelukkige en gezonde mensen presteren beter”.

Vrijwillige brandweer

Een goede lichaamsconditie helpt haar ook bij haar engagement als vrijwillige bedrijfsbrandweervrouw. Omdat zowel haar grootvader als vader brandweercommandanten waren, besloot Joëlle zich samen met  haar sportcollega Elien als vrijwilligster aan te melden. Na een zware opleiding, waar ze bijvoorbeeld moesten oefenen met adembescherming en in gaspak, maken beide dames nu deel uit van de vrijwillige bedrijfsbrandweer van Janssen in Beerse. Elke twee weken komen de vrijwilligers, die een dwarsdoorsnede van de Campus zijn, samen om verschillende scenario’s te oefenen.

Door te sporten voel ik me fitter, waardoor ik ook mijn werk beter doe