Skip to main content

Search

Passie voor gezondheid Peggy van Casteren

Passie voor Gezondheid: Peggy van Casteren

Een inspirerende omgeving en een visionaire oprichter zijn volgens Peggy de redenen waarom ze al heel haar leven bij Janssen werkt. Als Community Impact Manager zet ze de lijn voort met een doel: een betere, duurzame wereld voor iedereen. Een goede gezondheid is de basis, “take care” is Peggy’s motto. 

De Janssen familie

Peggy noemt zichzelf een echt ‘Janssen-kind’. Aangezien haar vader voor Janssen werkte, kwam Peggy op jonge leeftijd in aanraking met het bedrijf, alsook met Dr. Paul Janssen, die haar tot op de dag van vandaag nog steeds inspireert. Na een opleiding sportwetenschappen aan de KULeuven werd ze zelf ook deel van de Janssen familie: eerst in de sales afdeling, daarna bij het customer service center en via medical education kwam ze op de afdeling medical affairs terecht.

Het zit in het DNA

Peggy praat gepassioneerd over Dr. Paul Janssen, die voor haar een held, een visionair en een inspirator blijft. “De drijfveren van Dr. Paul waren de patiënten. Dit zie je vandaag de dag nog steeds terug in de bedrijfscultuur.” Volgens Peggy stond ethiek en samenwerken bij hem hoog op de agenda, ook toen anderen in de industrie hier nog niet mee bezig waren. Voor Peggy is Dr. Paul de verpersoonlijking van het Credo van J&J. Dit Credo is ondertussen 70 jaar oud, maar nog steeds ongelooflijk actueel.

CSR, MVO of Community Impact: it’s all in the name

Ethisch samenwerken en maatschappelijke verantwoordelijkheid vond Peggy altijd al belangrijk. Daarom vindt ze het ook geweldig dat ze de rol van Community Impact manager op zich kan nemen. Om impact te creeëren voor de samenleving is het, volgens Peggy, noodzakelijk dat de CSR strategie in het business model wordt geïntegreerd. Dit betekent dat een organisatie moet handelen vanuit haar kracht en moet inspelen op belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Vanuit deze visie werd de ‘Grow Together For Society’-strategie ontwikkeld. In deze strategie staan partnerships, vrijwilligerswerk en sociale innovatie centraal.  

We hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden. We moeten doen waar we goed in zijn

 

Het doel van GROW Together for Society ​is duidelijk: iedereen die het nodig heeft de kracht geven om zich ten volle te ontplooien in de maatschappij. Om dit doel te bereiken werkt Janssen rond drie elementen: het bevorderen van onderwijskansen en dagopvang, het ondersteunen van mantelzorgers en het vergroten van de toegang tot gezondheidszorg.

Stop wishing start doing

Eén van de partnerships is met de Nederlandse IMC weekendschool en de Belgische tegenhanger TADA, die kinderen willen motiveren en inspireren door mogelijke toekomstperspectieven voor te stellen. Tijdens de weekendschool geven Janssen onderzoekers les in farmacie. Een ander initiatief zijn de ‘Care Days’. Tijdens de Care Days mag iedereen zich één dag vrijwillig inzetten bij een organisatie naar keuze. Een samenwerking waar Peggy ook erg trots op is, zijn de ‘Social Grow’ sessies. Hierbij werkt Janssen samen met Social Enterprise NL en de Belgische Sociale InnovatieFabriek om sociale start-ups te helpen bij het opzetten van hun bedrijf. De start-ups krijgen advies van Janssen business leaders en strijden in een wedstrijd onderling om prijzengeld. Vorig jaar vielen Platform -K, de Sociale Supermarkt en Rising You in de prijzen.

Sustainable Development Goals

Peggy is zich erg bewust van de buitenwereld en de rol die Janssen daarin speelt. Daarom wil ze de CSR strategie naar een hoger niveau tillen en inspelen op de Sustainable Development Goals (SDG’s). Deze doelen werden opgesteld door de Verenigde Naties om wereldwijde uitdagingen collectief aan te pakken. Momenteel is Peggy bezig de SDG’s binnen de organisatie te implementeren en doelstellingen vast te leggen. Ook het management ziet de nood hiervan en is intrinsiek gemotiveerd. “Voor mij is het nu de uitdaging dit proces in goede banen te leiden om echt impact te kunnen creëren. Want alleen ben je snel, samen kom je ver.” 

 

More than innovation, it’s transformation. Take care!