Skip to main content

Search

Ouderschapsverlof

Ruime regelingen voor nieuwe ouders

Bij Janssen werken we iedere dag aan een toekomst waarin ziekten tot het verleden behoren. Een grote uitdaging, die we alleen aan kunnen gaan dankzij de betrokkenheid en inzet van onze medewerkers, waarvan er meer dan 2000 in Nederland werken. Omdat onze medewerkers de sleutel tot ons succes zijn, hebben we verantwoord werkgeverschap hoog in het vaandel staan; het ligt dan ook verankerd in het credo van ons moederbedrijf Johnson & Johnson. 

 

Aandacht voor het gezin

Een belangrijk onderdeel van verantwoord werkgeverschap is zorgen voor een gezonde balans tussen werk en privéleven voor al onze medewerkers. Juist bij de komst van een kind vinden wij het van belang dat onze medewerkers voldoende aandacht kunnen besteden aan hun gezin. Daarnaast hechten we er belang aan dat er gelijke carrièrekansen voor vrouwen en mannen zijn en lopen we voorop als het gaat om regelingen rondom zwangerschap en ouderschap. In 2018 presenteerden we een uitgebreide regeling die veel verder gaat dan wat de wet voorschrijft.

Sinds 1 januari 2018 kan iedere Janssen medewerker gebruik maken van een uitbreiding van het ouderschapsverlof. Het zwangerschapsverlof is uitgebreid van zestien naar twintig weken. Partners gaan er nog meer op vooruit, de wettelijke vijf verlofdagen zijn uitgebreid naar acht weken, met volledig behoud van salaris. Deze acht weken kunnen verspreid worden opgenomen gedurende het eerste jaar na geboorte of adoptie van een kind.

Hilde Claes, hoofd HR voor Janssen Nederland & België, legt uit waarom we ruime regelingen voor nieuwe ouders als bedrijf belangrijk vinden: “Het opbouwen van een band met een pasgeboren kind is belangrijk voor de ontwikkeling. Deze regeling geeft beide ouders deze kans en is voor ons als bedrijf een onderdeel van modern HR-beleid. De investering van Johnson & Johnson kan bijdragen aan verdere verbetering van de positie van vrouwen, omdat de zorg voor het kind beter verdeeld kan worden tussen beide partners.”

Lees meer over hoe wij ons inzetten voor lokale gemeenschappen waarin wij werken.

 

 

 

EM-26253