Skip to main content

Search

uitbreiding ouderschapsverlof

Johnson & Johnson loopt voorop met uitgebreid ouderschapsverlof

Met de invoering van de WIEG-wet is het ouderschapsverlof in Nederland sinds begin dit jaar opgerekt. Een goede zaak, maar Johnson & Johnson gaat verder. Waar Nederlandse partners dit jaar een wettelijke uitbreiding tegemoetzien van 2 naar 5 dagen, met een optie om tot 5 weken ouderschapsverlof op te nemen tegen 70% van het salaris, mogen werknemers van alle bedrijven van Johnson & Johnson sinds 2018 acht weken betaald verlof opnemen als hun partner bevalt. Hiermee gaat Johnson & Johnson dus een stuk verder dan de afspraken uit het regeerakkoord in Nederland.

Janssen werknemers zijn blij met deze regeling. “Ik vind het ontzettend belangrijk dat ik net zoveel tijd aan de kleine besteed en kan besteden als mijn vrouw doet”, vertelt Maarten Groeneveld, werkzaam bij Janssen Biologics in Leiden. Hij maakte onlangs gebruik van deze regeling. Dat juist de partners er op vooruit gaan is geen toeval: “Met deze regeling zetten we een nieuwe stap in ons diversiteitsbeleid”, aldus Henri van Drunen, general manager van Janssen Biologics in Leiden. “Door de betere verdeling van de zorg voor een kind, worden de carrièrekansen van vrouwen vergroot. Daarnaast is het opbouwen van een band met beide ouders van groot belang voor de ontwikkeling van het kind. We kunnen daarom alleen maar trots zijn dat Johnson & Johnson hierin investeert”. 

‘Hoe werkt Nederland’ portretteerde Maarten over de periode rondom de geboorte van zijn eerste kindje, ook General Manager Henri van Drunen van Janssen Biologics komt aan het woord:

 

Lees hier meer over het gezinsbeleid van Johnson & Johnson.