Skip to main content

Search

We worden beter: het platform over ziekte, gezondheid en geneesmiddelen

We worden beter: het platform over ziekte, gezondheid en geneesmiddelen

Miljoenen Nederlanders gebruiken dagelijks een of meer geneesmiddelen waardoor ze in staat zijn te werken, te zorgen en te genieten. ‘We worden beter’ is het platform van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen waarop je alles te weten komt over ziekten, gezondheid en geneesmiddelen.

Bij Janssen in Nederland zetten we onze wetenschappelijke kennis en kunde in om geneesmiddelen te ontdekken en te ontwikkelen. Samen met ruim 40 andere fabrikanten en ontwikkelaars zijn we aangesloten bij de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG). ‘We worden beter’ is het platform waarop de VIG informatie heeft verzameld over de positieve invloed die geneesmiddelen hebben op het dagelijks leven van miljoenen Nederlanders.

 

 

De betekenis van geneesmiddelen

Nieuwe geneesmiddelen zorgen ervoor dat mensen langer en gezonder leven. Op de website komen onder andere patiënten aan het woord over wat medicatie en behandelingen voor hen betekenen in hun dagelijks leven. Wetenschappers binnen kennisinstellingen en bedrijven zoals Janssen zijn constant op zoek naar geneesmiddelen tegen duizenden verschillende ziektebeelden. Op ‘We worden beter’ worden een aantal ziekten uitgelicht, met informatie over nieuwe ontwikkelingen en behandelingen.

Geschiedenis en actualiteit

Het platform biedt een blik op de geschiedenis van de ontwikkeling van geneesmiddelen en kijkt vooruit naar nieuwe innovaties die de komende vijf jaar het leven van patiënten mogelijk zullen veranderen. Ook de actualiteit wordt inzichtelijk gemaakt via de sectie met nieuwsberichten over de jongste ontwikkelingen in onderzoek naar nieuwe medicijnen en actuele discussies in de samenleving over het werk van geneesmiddelenbedrijven. Ten slotte bevat het platform een aantal overzichtelijke infographics met actuele feiten en cijfers.

 

 

 

EM-49338 - 04-dec-2020