Skip to main content

Search

Wereldkankerdag

Wereldkankerdag

Onze missie: kanker verslaan

Uiteindelijk krijgt iedereen in zijn of haar leven te maken met kanker: als patiënt, of wanneer iemand uit de naaste omgeving de diagnose krijgt. In België krijgen iedere dag zo’n 186 mensen te horen dat ze kanker hebben. 1  Bij Janssen willen wij van kanker een behandelbare en zelfs geneesbare aandoening maken. Wij richten ons op de kankertypes die we het beste kennen, waar we de ziekteprocessen het beste begrijpen en waar we de grootste toegevoegde waarde kunnen creëren: dit zijn onder andere bloed-, prostaat-, blaas- en longkanker.

Ons team werkt met passie aan één missie: van kanker een beheersbare en zelfs geneesbare ziekte maken.

Phoebe Ng

Business Unit Director Oncology/Hematology Benelux

Victories over cancer

Iedere dag werken onze collega’s aan nieuwe manieren om kanker in een vroeg stadium op te kunnen sporen, beter te kunnen behandelen of zelfs te kunnen genezen. Hier komen allerlei activiteiten bij kijken, waaronder het zoeken naar nieuwe manieren om kanker te behandelen, het ontwerpen van klinische studies om nieuwe geneesmiddelen te testen en het ervoor zorgen dat onze geneesmiddelen volgens de strengste kwaliteitsnormen geproduceerd worden.

Op weg naar dit einddoel - een wereld waarin kanker tot het verleden behoort - zetten we ons ook in voor de kleine overwinningen die het dagelijks leven met kanker een beetje beter kunnen maken. Deze victories over cancer boeken we samen met mensen en organisaties die dicht bij de patiënten en hun naasten staan.

Ik werk elke dag aan het vinden van nieuwe manieren om patiënten met bloedkanker beter te kunnen behandelen.

Ulrike Philippar

Scientific Director Oncology

Wereldkankerdag: omgaan met de uitdagingen rond kanker 

Op 4 februari is het Wereldkankerdag. Omgaan met deze ziekte, als patiënt of als naaste, brengt veel uitdagingen met zich mee. Waar vind je goede informatie? Hoe kom je in contact met lotgenoten? Wat kun je als mantelzorger doen? We vroegen daarom we een aantal organisaties, waaronder patiëntenverenigingen, om concrete tips. Laat je inspireren door de video’s en praat mee via onze social media kanalen. 

Twitter | LinkedIn | Facebook

1. https://www.cijfersoverkanker.nl/

 

EM-26402 – 20-jan-2020