Skip to main content

Căutare

Durabilitate

  • Protejarea mediului înconjurător
  • Aprecierea angajaţilor noştri
  • Cercetare şi dezvoltare etică
  • Siguranţa pacienţilor şi calitatea produselor
 
Protejarea mediului înconjurător

Compania noastră contribuie la îmbunătăţirea sănătăţii şi bunăstării pacienţilor de pretutindeni. Pentru a îndeplini acest obiectiv, trebuie să protejăm mediul în care lucrăm şi trăim. O planetă sănătoasă şi o comunitate sănătoasă merg mână în mână.

Am stabilit standarde ridicate pentru companiile noastre care operează în zona de responsabilitate faţă de mediu - luptăm pentru performanţă, respectând nu numai regulamentele, ci şi reducând impactul activităţii noastre asupra mediului. Avem responsabilitatea de a avea grijă de planeta noastră şi de a-i păstra frumuseţea şi resursele pentru generaţiile actuale şi viitoare.

Un exemplu simplu de angajament faţă de mediu

Centrul nostru de cercetare din Beerse (Belgia) are propriul centru de purificare a apei. Acesta reflectă devotamentul nostru de a fi responsabili faţă de mediu prin modul în care dezvoltăm şi producem medicamentele noastre. Mergând cu un pas înainte în ceea ce priveşte protecţia mediului, sediul nostru european a investit 13 milioane de Euro în protecţia mediului. Acesta este modul în care privim problemele şi oferim soluţii.

Echilibrarea obiectivelor

Provocarea noastră este de a atinge un echilibru sănătos între conştientizarea problemelor de mediu, succesul economic şi responsabilitatea socială. Şi lucrăm continuu pentru a gestiona impactul asupra mediului prin utilizarea resurselor naturale, precum apa, prin îmbunătăţirea eficienţei energiei şi a materiilor prime folosite, şi, de asemenea, prin eliminarea deşeurilor în mod corespunzător.

În cadrul companiei Janssen, organizăm în fiecare an "Săptămâna energiei”. Capacitatea noastră de a avea un impact asupra mediului este luată în serios de către angajaţii noştri din întreaga lume. În calitate de cetăţeni ai planetei, suntem conştienţi de măsurile care pot economisi energie atât acasă, cât şi la locul de muncă.

Aprecierea angajaţilor noştri

Când te simţi foarte bine, ai rezultate foarte bune. Dar atunci când ceva te deranjează sau te afectează, este dificil să laşi aceste preocupări deoparte şi să te concentrezi asupra muncii.

Noi, cei de la Janssen, le oferim angajaţilor noştri un loc de muncă sigur, flexibil şi adaptabil, într-un cadru în care diversitatea şi includerea sunt foarte respectate. Acest lucru ajută angajaţii noştri să trăiască vieţi mai sănătoase şi mai sigure - acasă, la locul de muncă şi pe drum. Un mediu de lucru sigur şi sănătos este benefic pentru oamenii noştri şi susţine buna desfăşurare a activităţilor companiei noastre.

Îmbunătăţirea vieţii

Cu peste 6.000 de angajaţi Janssen în întreaga regiune EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa), valorizăm excelenţa organizaţională, angajamentul pentru o cultură de înaltă performanţă şi un accent puternic pe colaborarea cu partenerii noştri. În fiecare zi, angajaţii noştri inovează, creează, dezvoltă şi îmbunătăţesc produsele noastre. Entuziasmul lor faţă de Janssen este contagios, iar partenerii noştri resimt acest lucru.

Promovarea sănătăţii şi bunăstării angajaţilor noştri rămâne o prioritate de bază. Ne străduim să facem ceea ce este bine pentru ei.

Cercetare şi dezvoltare etică

Am aderat la cele mai înalte standarde etice în munca pe care o desfăşurăm în laboratoarele noastre şi în cercetarea noastră clinică cu pacienţi, în familia noastră de companii. Ne revizuim continuu politicile noastre de cercetare pentru a ne asigura că reuşim să echilibrăm în mod eficient dorinţa noastră de inovare cu buna practică etică.

  • În laborator
  • Studii clinice
  • În lumea în curs de dezvoltare
 
În laborator

Ne-am angajat să ne desfăşurăm activitatea inovatoare în mod responsabil, în conformitate cu norme etice şi sociale înalte în ceea ce priveşte toate aspectele legate de activităţile noastre de cercetare ştiinţifică. Am aderat cu rigurozitate la standardele internaţionale acceptate privind politicile de cercetare care se adresează problemelor specifice privind bunăstarea animalelor, cercetarea de celule stem şi a organismelor modificate genetic. Cercetarea ştiinţifică avansată este esenţială pentru descoperirea şi dezvoltarea cu succes de medicamente noi şi îmbunătăţite.

Medicamentele potenţiale trec printr-un proces de dezvoltare chimică, preclinică, şi farmaceutică. Unele teste preclinice sunt efectuate în eprubete, iar altele trebuie să fie făcute pe animale. Reglementările din Europa, SUA si alte ţări garantează că experimentele pe animale sunt efectuate numai atunci când este necesar, folosind tehnici prudente şi arătând compasiune faţă de animale. Noi încercăm să reducem numărul necesar de experimente pe animale, de exemplu, prin adoptarea unor tehnici noi de măsurare a dozelor de medicament din corpul uman - prea mici pentru a fi nocive.

Studii clinice

Janssen sponsorizează şi susţine studii clinice în peste 40 de ţări, cu o mare diversitate în rândul populaţiilor care participă la cercetare. Ne asumăm responsabilitatea cu seriozitate faţă de persoanele care iau parte la studiile noastre şi respectăm cu rigurozitate principiile de bună practică clinică. "Codul nostru etic de conduită pentru Cecetare & Dezvoltare" este destinat să ofere standarde specifice de conduită şi comportament pentru medici, oamenii de ştiinţă implicaţi în cercetarea clinică şi alte persoane care sunt responsabile de aspectele medicale din cercetare şi dezvoltare.

Crearea de noi medicamente

Studiile clinice sunt mijloacele pentru a studia efectele la om ale unui posibil medicament nou. Analizăm siguranţa şi eficacitatea medicamentului investigat şi modul în care acţionează acesta în organism (absorbţie, distribuţie, excreţie). Noul medicament trebuie să treacă prin trei faze de studii  înainte de a putea fi aprobat de către autorităţile de reglementare: voluntari sănătoşi (faza 1) şi pacienţi (fazele 2 şi 3).

Studiile noastre clinice sunt efectuate în condiţii strict controlate şi sunt necesare înainte ca autorităţile să aprobe tratamentul. Testarea nu se opreşte atunci când medicamentul ajunge pe piaţă. Studiile de fază 4 sunt efectuate pentru a studia efectele medicamentului pe termen lung. Siguranţa medicamentelor, orice reacţii adverse rare şi alte boli pe care le-ar putea trata sunt monitorizate continuu la pacienţii din întreaga lume.

Ţările în curs de dezvoltare

Eforturile noastre includ, de asemenea identificarea unor investigaţii diagnostice, tratamente şi modalităţi de a le face disponibile acolo unde acestea sunt foarte necesare. Am alocat multe resurse pentru descoperirea şi dezvoltarea de tratamente noi, îmbunătăţite, pentru boli infecţioase care afectează lumea în curs de dezvoltare.

Siguranţa pacienţilor şi calitatea produselor

Siguranţa pacienţilor care utilizează medicamentele noastre este prioritatea noastră principală. Politicile privind calitatea şi siguranţa sunt nelipsite din fiecare etapă, de la dezvoltarea produsului, până la fabricaţie şi comercializare, de-a lungul multiplelor etape ale acestui parcurs. Angajamentul nostru pentru siguranţa pacienţilor continuă şi după ce medicamentele intră pe piaţă. Se efectuează cercetări suplimentare pentru a studia efectele medicamentului pe termen lung, orice reacţii adverse rare şi ce alte boli poate trata.

Medicamente de cea mai bună calitate

Lucrăm continuu pentru a reduce la minim riscurile şi a pune în valoare beneficiile tuturor produselor noastre. Controlul calităţii garantează faptul că medicamentele noastre sunt sigure şi eficiente şi că respectă pe deplin toate cerinţele autorităţilor de reglementare.

Siguranţa ingredientelor şi a produselor

Calitatea şi siguranţa produselor sunt evaluate în mod continuu pe parcursul întregului ciclu de viaţă al unui medicament: de la formulare la producţie, analiză, ambalare şi distribuţie. Materialele şi ingredientele sunt verificate pentru a se asigura puritatea, siguranţa şi eficacitatea. De exemplu, prezenţa impurităţilor sau a produşilor de degradare poate fi urmărită mult mai bine folosind cele mai recente metode de analiză. Dacă este necesar, putem adapta procesul de producţie şi chiar formularea medicamentului pentru a obţine un produs în conformitate cu specificaţiile tehnice. Laboratoarele noastre de analiză verifică în detaliu calitatea şi stabilitatea produselor finite înainte ca acestea să fie distribuite către pacienţii noştri.

Calitate încorporată

Colaborarea strânsă între Janssen şi partenerii externi de producţie conduce la creşterea calităţii procesului de dezvoltare şi de producţie la un nivel superior. Standardele Johnson & Johnson pentru o Producţie Externă Responsabilă ne ajută să ne selectăm partenerii, iar aceste Standarde ajută partenerii noştri de producţie să înţeleagă aşteptările noastre.

Siguranţa produselor de pe piaţă

Suntem preocupaţi de utilizarea produselor noastre în condiţii de siguranţă şi pentru aceasta contribuim cu informarea şi educarea profesioniştilor din domeniul medical. Detaliile din prospectul pacientului îi ajută pe aceştia să înţeleagă modul avizat de utilizare al medicamentelor.

Durabilitate