Skip to main content

Căutare

Abordarea Janssen referitor la dezvoltarea profesională continuă a Profesioniștilor din domeniul sănătății

Abordarea Janssen cu privire la dezvoltarea profesională continuă a profesioniștilor din domeniul sănătății  

Compania Janssen consideră sponsorizarea și sprijinul programelor de Dezvoltare Profesională Continuă pentru profesioniștii din domeniul sănătății ca parte din responsabilitatea proprie datorită medicamentelor dezvoltate. Prin îmbunătăţirea cunoștințelor despre boli și despre standardele de îngrijire de ultimă oră, aceste programe au un beneficiu atât pentru practica medicală, cât și în ceea ce privește rezultatele pentru pacienți, ceea ce înseamnă un beneficiu pe termen lung pentru societate.

Prin intermediul programelor noastre de acest tip, dorim să contribuim la o educație de înaltă calitate, nediscriminatorie și transparentă, în parteneriat consistent cu comunitatea medicală, pentru a asigura că noile progrese importante din medicină sunt discutate în diverse contexte: de la congresele internaționale la evenimente educaționale mai restrânse. Principiile stricte ale companiei garantează că aceste programe se desfășoară într-un mod nediscriminatoriu și prevăd proceduri clare cu privire la interacțiunile noastre cu fiecare profesionist din domeniul sănătății, precum și interacțiunile noastre cu societățile și instituțiile medicale.

Compania Janssen a dezvoltat pentru aceste activități (cunoscute și ca Educație Medicală Continuă) proceduri foarte bine reglementate și procese transparente. Sunt definite trei tipuri de activități:

1-Sprijinul pentru congrese – Oferim sprijin financiar sub forma unor granturi și sponsorizări pentru cele mai importante congrese naționale și europene, deoarece congresele oferă informații importante profesioniștilor din domeniul sănătății despre descoperirile medicale esențiale pentru îmbunătățirea standardelor terapeutice ale pacienților.

 

Evenimentele educaționale pe care noi le sprijinim trebuie să promoveze schimbul de idei științifice și să comunice cele mai recente standarde terapeutice, pentru a facilita tratamentul mai sigur și eficient pentru pacienți. Unele evenimente sunt calificate de organisme de acreditare, în timp ce altele nu sunt. În cadrul companiei Janssen noi aplicăm aceleași reguli de calitate pentru ambele tipuri.

Janssen respectă reglementările naționale cu privire la acreditarea evenimentelor și aprobarea de către autoritatea responsabilă din domeniul sănătății.

2-Programe de educație medicală – Noi sprijinim evenimentele și activitățile educaționale medicale care sunt organizate cu experți independenți, în conformitate cu principiile stricte ale companiei Janssen. Politica companiei Janssen este bazată pe ”Codul Federației Europene a Industriilor și Asociațiilor Farmaceutice (EFPIA) cu privire la promovarea medicamentelor eliberate numai pe bază de prescripție medicală și la interacțiunile cu profesioniștii din domeniul sănătății”, bazându-se de asemenea și pe codurile și reglementările naționale individuale: dintre toate acestea, noi aplicăm acele criterii care se dovedesc a fi cele mai stricte.

Iată câteva puncte-cheie:

Evenimentele nu au caracter promoțional: Majoritatea evenimentelor educaționale organizate de Janssen nu se concentrează pe un singur medicament, ci pe arii terapeutice. Sunt folosite doar denumirile comune internaționale (DCI) ale medicamentelor, iar discuțiile despre tratamentele specifice sunt echilibrate și bazate pe dovezi.  

Conținut:Conținutul și programul evenimentelor sunt dezvoltate de Comisii științifice și/sau Asociații Medicale externe, independente, de specialitate. Acestea selecteză subiectele pe care le consideră relevante din punct de vedere educațional și aleg lectorii care vor conduce sesiunile. Vorbitorii sunt singurii responsabili pentru prezentările lor; Janssen doar le revizuiește, pentru a se asigura că la momentul prezentării, informațiile despre produsele lor sunt actualizate, corecte și echilibrate.

Conflictul de interese: Toți vorbitorii sunt rugați să declare care sunt companiile farmaceutice cu care au încheiat contrate de servicii sau sponsorizare și în ce calitate, de exemplu: ca prezentatori, membri ai consiliilor consultative, participanți la congrese, etc.

Format:Punctul-cheie al acestor reuniuni este interesul științific, iar agenda programului trebuie să reflecte acest lucru. Locul de desfășurare trebuie să fie adecvat pentru scopul întălnirii și ospitalitatea oferită trebuie să fie modestă, secundară scopului principal al întâlnirii. Timpul petrecut în cadrul programului științific depășește cu mult timpul de pauză. Noi nu oferim divertisment.  

Validare externă:Pentru a asigura calitatea educației și instruirii oferite, noi colaborăm cu organisme educaționale independente la nivel național și european. Lucrăm cu Directorul pentru educație a adulților de la Institutul Karolinska pentru a ne asigura că programele concepute de Comisiile Științifice independente includ principii de învățare pentru subiecți adulți, cu scopul de a promova implicarea activă a participanților. Toate evenimentele sunt construite exclusiv pe obiective educaționale așa cum sunt definite de Comisiile Științifice.  

3-Sprijin individual – Noi oferim sprijin individual pentru profesioniștii din domeniul sănătății pentru a participa la congrese și evenimente. În multe țări autoritățile solicită profesioniștilor din domeniul sănătății să fie la curent cu descoperirile medicale prin educație continuă, dar adeseori nu sprijină educația medicală postuniversitară. Alături de alte companii farmaceutice, compania Janssen își asumă o parte din responsabilitatea pentru această educație. Procesul de selecție este, pentru Janssen, unul foarte transparent și este bazat pe nevoile educaționale ale profesioniștilor din domeniul sănătății sau pe implicarea activă la o anumită reuniune sau un anumit eveniment.  

În unele țări profesioniștii din domeniul sănătății trebuie să contribuie la propria educație, iar compania noastră respectă reglementările locale, unde este cazul. În alte țări, autoritatea responsabilă din domeniul sănătății trebuie să fie informată “a priori” pentru a aproba participarea individuală a profesioniștilor din domeniul sănătății la congrese, iar compania noastră respectă, de asemenea, și aceste reglementări.  

Avem convingerea că abordarea Janssen privind sprijinul programelor de dezvoltare profesională continuă satisface așteptările societății în ceea ce privește transparența, în același timp promovează schimbul științific și transmiterea cunoștințelor pentru a asigura cele mai bune rezultate ale tratamentelor pentru pacienți.