Skip to main content

IŠČI

Ugled farmacevtskih družb pri bolnikih v letu 2012

Ugled farmacevtskih družb pri bolnikih v letu 2012
  • Pacient

Januar 2013. V neodvisno študijo z naslovom "Ugled farmacevtskih družb z vidika bolnikov", ki jo je financirala skupina PatientView, je bilo zajetih 600 skupin bolnikov, ki so jih vprašali, kakšen ugled ima po njihovem mnenju 29 farmacevtskih družb in farmacevtska industrija na splošno.

Na splošno se je ugled farmacevtskih družb v letu 2012 zmanjšal. Samo 34 % skupin bolnikov, ki so sodelovale v raziskavi, je menilo, da so imele multinacionalne farmacevtske družbe v letu 2012 "odličen" ali "dober" ugled. Izmed 500 skupin bolnikov, ki so bile vključene v raziskavo leta 2011, jih je na enako vprašanje tako odgovorilo 42 %. 40 % skupin bolnikov, vključenih v zadnjo raziskavo, je menilo, da se je ugled farmacevtske industrije v letu 2012 zmanjšal.V tem poročilu se izraz "ugled farmacevtskih družb" nanaša na to, v kolikšni meri farmacevtske družbe izpolnjujejo pričakovanja bolnikov in skupin bolnikov.

Podjetje Janssen se je na seznamu farmacevtskih družb, ki imajo najboljši ugled pri bolnikih, od skupno 29 družb uvrstilo na četrto mesto.

PatientView je britanska skupina za raziskave, založništvo in svetovanje, povzetek poročila pa si lahko preberete na njeni spletni strani.

 
Publikacije:
Izjemni napori za normalno življenje
Izjemni napori za normalno življenje

Janssen EMEA (Evropa, Srednji vzhod in Afrika)
2011

Zanima jih, kdo smo
Zanima jih, kdo smo

Večina ljudi verjetno ve, s čim se ukvarjamo.
Včasih ljudje sprašujejo, za kaj se zavzemamo.

 
Angažiranost v družbiO nasSodelovanjePartnerji