Skip to main content

Search

Title

COVID-19

Jakten på ett nytt vaccin mot COVID-19
 


Janssens samarbete med BARDA
Janssen har i samarbete med BARDA (Biomedical Advanced Research and Development Authority) inom USAs hälsodepartement sedan januari arbetat med att ta fram en ny vaccinkandidat för COVID-19. Förhoppningen är att den första kliniska prövningen ska påbörjas i september 2020.

 

Över en miljard amerikanska dollar kommer att investeras i forskning, utveckling och kliniska tester för utveckla en ny vaccinkandidat. Johnson & Johnson kommer att använda företagets etablerade vaccinplattform och resurser, vilket omfattar såväl personal som infrastruktur världen över. Johnson & Johnson förstärker även företagets globala tillverkning genom att bland annat etablera nya produktionsanläggningar i olika delar av världen.

 

Sökandet efter nya vaccinkandidater för att bekämpa COVID-19 är en global kraftsamling. På lif.se finns en sammanställning över den forskning som bedrivs världen över och i vilken fas de olika läkemedelskandidaterna befinner sig i.

Arbetar du som journalist?
Besök vårt pressrum.
 

TIDIGARE NOTISER

 

 

På Janssen, som är en del av Johnson & Johnson, följer vi kontinuerligt utvecklingen av COVID-19 (coronavirus) och vidtar åtgärder för att förhindra spridningen av viruset. I Sverige följer vi noggrant myndigheternas rekommendationer för att begränsa smittorisken, och parallellt forskar vår globala organisation på ett potentiellt vaccin.