Skip to main content

Search

Ministerrådet och Sveriges ordförandeskap

Avsnitt 16: Ministerrådet och Sveriges ordförandeskap
I detta avsnitt Håkan Jonsson, tidigare statssekreterare för EU-frågor och tidigare svensk förhandlare i ministerrådet, samt Anders Blanck, VD för Lif.

Vård och hälsa diskuteras på många ställen i vårt avlånga land. Beslut som påverkar patienterna tas på statlig till regional nivå samt i ett flertal myndigheter. Men även beslut på EU-nivå får inverkan för patienten och det svenska vårdsystemets vardag. 

Till årsskiftet intar Sverige rollen som ordförande i EU:s Ministerråd. Det innebär att svenska ministrar håller i ordförandeklubban i de viktigaste mötena, och att svenska experter och tjänstemän är de som förhandlar och förbereder besluten. 

Vilka frågor på hälso- och sjukvårdsområdet står på högkant, hur går förhandlingarna till, och hur kommer vi att märka av att Sverige är ordförandeland i EU?

Det ska vi prata om med Håkan Jonsson som tidigare varit statssekreterare för EU-frågor och även svensk förhandlare i ministerrådet, samt Anders Blanck som är VD för Lif. Häng med och på ett spännande samtal om Sveriges kommande roll i EU:s vård- och hälsopolitik!

Lyssna här eller i din podd-app!

Kan du inte se podcastspelaren? Klicka här!

Tillbaka till alla avsnitt

CP-362866