Gündüz Atlası’nı Yakından Tanıyalım!
Atlas Dergisi’nin Mart 2016 sayısı ile birlikte okurlara sunulan Gündüz Atlası Dergisi, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi (BRSHH) bünyesinde faaliyet gösteren Gündüz Hastanesi’nin üyeleri tarafından hazırlandı. Janssen Türkiye, Gündüz Atlası Eki’nin basım ve dağıtım sponsorluğuna koşulsuz destek sağladı.
Proje kapsamında öncelikle Gündüz Hastanesi’nde Atlas Yazı İşleri ekibi tarafından eğitim toplantıları düzenlendi. Ekip BRSHH Gündüz Hastanesi’nde tedavi gören şizofreni hastalarına haber yazma, röportaj yapma, fotoğraf çekimi gibi konularda eğitimler verdi. Ardından eğitimlere katılan hastalardan Gündüz Atlası yazı işleri ekibi oluşturuldu. Bu ekip derginin başlıklarını belirledi, araştırmalar yaptı, yazılar hazırladı. Merkezin üyeleri “Gündüz Atlası Dergisi” ile yeteneklerini bir kez daha ortaya koydu. Üyeler “Gündüz Atlası” için kendi ürettiği başlık ve yazılarla doğaya farklı bir pencere açtı, doğanın zenginliğini ve insanın doğayla ilişkisini inceledi; “Doğa ve İnsan”, “Doğa ve Müzik”, “Doğa ve Şiir” temalarıyla süsledikleri dergilerinde Sapanca, Taraklı gibi gezi yazıları ve fotoğrafları ile özel bir yayın hazırladı. Proje sürecinde Atlas’ın ofisini de ziyaret eden Gündüz Atlası Ekibi bir derginin baskıya geçirdiği tüm hazırlık aşamalarını tanıma olanağı buldu.
Bu çalışmaların sonucunda yayına hazır bir dergi içeriği ortaya çıktı. Janssen Türkiye’nin basım ve yayım sponsorluğu ile de hastaların Gündüz Atlası ismini verdiği dergi Atlas Dergisi Mart 2016 sayısına ek olarak yayımlanmak üzere üretime geçti.
Gündüz Atlası, BRSHH Gündüz Hastanesi’nin üyelerinin ürettiği, Atlas Dergisi’nin deneyimiyle destek verdiği ve Janssen Türkiye’nin yayımlanmasına katkı sağladığı bir dergi olmanın ötesinde “Şizofreni hastaları topluma kazandırılabilir ve olağan bir yaşam sürebilir” diyen güçlü bir ses olma niteliği taşıyor.
Gündüz Atlası Yazı İşleri Ekibi