Skip to main content

Search

Janssen investeert in Europese productiesite voor celtherapie in België

Janssen investeert in Europese productiesite voor celtherapie in België

Janssen gaat innovatieve celtherapieën produceren in België. Het Tech Lane Science Park in Gent zal de locatie worden van Janssen's eerste Europese state-of-the-art faciliteiten voor de productie van CAR-T therapie. De faciliteiten worden ontwikkeld in samenwerking met Legend Biotech om de toekomstige productie en levering van CAR-T-therapie voor de behandeling van bepaalde types van kanker in Europa mogelijk te maken.

Celtherapie voor de behandeling van kanker

Celtherapie biedt een nieuwe benadering om kankercellen te bestrijden door gebruik te maken van de kracht van het eigen immuunsysteem van de patiënt. Chimerische antigeen receptor T-celtherapie (CAR-T-therapie) is een specifieke vorm van celtherapie. Het is een complexe en sterk gepersonaliseerde technologie waarbij de eigen T-cellen van een patiënt uit het bloed geïsoleerd worden en opnieuw worden geprogrammeerd om kankercellen aan te pakken en uit te roeien. Dit maakt van CAR-T-therapie een behandeling op maat gemaakt voor de individuele patiënt.

“Dit is een belangrijke investering die onze voortdurende inzet bevestigt voor onderzoek en ontwikkeling in België en Europa om het leven van patiënten over de hele wereld te verbeteren”

Kris Sterkens

CEO Janssen Belgium

De innovatiekracht van België

De beslissing om de nieuwe Europese productiefaciliteit in België te bouwen, is een erkenning van het unieke lokale life sciences-ecosysteem, dat hoog aangeschreven staat binnen de wereldwijde innovatieve life sciences-omgeving. De ontwikkeling en productie van transformatieve therapieën zoals CAR-T-celtherapie vereisen grote innovatiekracht en sterke samenwerking. Door voor België te kiezen, bouwen we verder op de belangrijke aanwezigheid en expertise van Janssen op het vlak van wetenschap en productie, evenals op de sterke lokale know-how, infrastructuur en talent. Verwacht wordt dat de site in 2023 operationeel zal zijn.

Oncologie: expertisegebied van Janssen

Oncologie is één van de expertisegebieden van Janssen. Oncologie is de medische term voor kennis over kanker en de behandeling van mensen met kanker. Het voorkomen, behandelen en genezen van kanker is complex. Elk type kanker is weer anders. Ondanks indrukwekkende vooruitgang in behandelopties binnen de medische wereld, zet kanker nog steeds elke dag het leven van veel mensen op zijn kop. Lees meer over onze activiteiten op het gebied van oncologie.

Volg ons via social media op Twitter, Facebook, LinkedIn en Instagram om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen.

 

 

EM-65812 (17-JUN-2021)