Skip to main content

Search

Kris Sterkens wordt nieuwe CEO van Janssen Pharmaceutica

01, April, 2020

Belgium

Beerse, 1 april 2020 – Johnson & Johnson maakt vandaag bekend dat Kris Sterkens, Company Group Chairman Janssen EMEA, aan het hoofd komt van Janssen Pharmaceutica. Kris Sterkens volgt Stef Heylen op, die met pensioen gaat.

Vanaf 1 april neemt Kris Sterkens de fakkel over van Stef Heylen als hoofd van Janssen Pharmaceutica. Officieel krijgt hij daarmee de functies van Managing Director en Voorzitter van het Directiecomité van Janssen Pharmaceutica NV. Kris Sterkens behoudt daarnaast zijn functie als Company Group Chairman Janssen Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) die hij al sinds 2017 uitoefent.

Kris Sterkens werkt al meer dan 30 jaar voor Janssen. Hij begon zijn carrière binnen de finance-afdeling waar hij opklom tot Vice President en CFO. Daarna maakte hij de overstap naar het algemene management. Voor hij zijn huidige functie opnam, stond hij in Singapore meer dan 3 jaar aan het hoofd van Janssen Asia Pacific. In die hoedanigheid leidde hij teams in Japan, Korea, Australië, Nieuw-Zeeland en India. Daarvoor had hij verschillende functies als Managing Director in Nederland, Benelux, Duitsland en op EMEA-niveau.

Janssen Pharmaceutica is een dochterbedrijf van het wereldwijde gezondheidsbedrijf Johnson & Johnson. Janssen Pharmaceutica heeft in ons land vestigingen in Beerse, Geel, Olen, La Louvière en Merksem en telt in totaal 5.100 medewerkers.

 

Over Janssen, Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson

Bij Janssen werken we aan een toekomst waarin ziektes tot het verleden behoren. Wij zijn de farmaceutische bedrijven van Johnson & Johnson en we zetten ons dagelijks in om patiënten waar ook ter wereld een betere toekomst te bieden. Dat doen we door ziektes te bestrijden met wetenschappelijk onderzoek, vindingrijk de toegang tot geneesmiddelen te verbeteren en door met hard werken hoop te creëren. Onze focus ligt op de medische domeinen waar we het grootste verschil kunnen maken, zoals cardiovasculaire & metabole ziekten, immunologie, infectieziekten & vaccins, neurowetenschappen, oncologie en pulmonale hypertensie.

Lees meer op www.janssen.com/belgium. Volg ons op Twitter, LinkedIn of Facebook.
Janssen Pharmaceutica NV is één van de ‘Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson’.

 

 

Media contact:

Tim De Kegel
Tel: 014 60 84 61
GSM: 0473 74 60 28
Email : [email protected]