Skip to main content

Search

Ouderschapsverlof

Ouderschapsverlof

Bij Janssen bieden we een unieke ouderschapsregeling die je naar eigen behoefte kan inrichten. Dankzij deze regeling kan je als nieuwe ouder meer tijd met je gezin spenderen op de momenten die jij kiest.

Het opbouwen van een band met een pasgeboren kind is belangrijk voor de ontwikkeling. Deze regeling geeft beide ouders deze kans, voor ons een onderdeel van een modern HR-beleid. Door de investering van Johnson & Johnson wordt de positie van vrouwen nog verder verbeterd, de zorg voor het kind wordt immers beter verdeeld tussen beide partners

Hilde Claes

Hoofd Human Resources van Janssen Pharmaceutica

De ouderschapsregeling van Janssen en Johnson & Johnson

Als jonge (adoptie)vader of (adoptie)moeder kun je flink gaan genieten van de eerste momenten in het prille leven van je nieuwe kind. Daarnaast kan je als vrouw bij ons genieten van een lang zwangerschapsverlof.

  • Zwangerschapsverlof: 15 weken, waarvan 8 weken volledig betaald.

  • Partnerverlof: 8 weken, volledig betaald.

  • Adoptieverlof: 8 weken, volledig betaald.

En het mooie is dat je in overleg met je leidinggevende zelf bepaalt wanneer (binnen dat eerste levensjaar) je die tijd inzet.

Een voorbeeld

Maarten Janssen nam in totaal 8 weken partnerverlof op, verspreid over het eerste jaar na de geboorte van dochter Gloria. De eerste 4 weken vlogen naar zijn gevoel voorbij. De rest van het verlof zette hij in toen partner Véronique weer aan de slag ging met haar job. “Ik voelde me enorm geprivilegieerd. Veel vrienden en familie krijgen maar twee dagen. Als je dan geen rustige nachten hebt, of er zijn andere complicaties, dan ga je er onderdoor”, aldus Maarten.


EM-20633