Skip to main content

Λοιμώδεις Νόσοι και Εμβόλια

Λοιμώδεις Νόσοι και Εμβόλια 

HIV

Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, ο HIV παραμένει μία από τις μεγαλύτερες απειλές των ημερών μας. Δεν θα σταματήσουμε αν δεν κατσφέρουμε να καταστήσουμε τον HIV παρελθόν. 

Η επιστήμη έχει μετατρέψει τον HIV από μία σοβαρή, θανατηφόρα νόσο σε μία διαχειρίσιμη, χρόνια κατάσταση [1]. Παρ' όλα αυτά, αρκετοί ασθενείς με HIV δεν βρίσκονται σε ύφεση, πολλοί δεν έχουν πρόσβαση στις θεραπείες και στις υγειονομικές υποδομές που είναι απαραίτητες για τις βέλτιστες εκβάσεις. Το στίγμα του HIV παίζει σημαντικό ρόλο στην παράταση αυτής της κρίσης, επηρεάζοντας τη διάγνωση, τη θεραπεία και την συναισθηματική ευεξία των ασθενών [2]. Η πρόσβαση στις διαθέσιμες θεραπείες, σε συνδυασμό με την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση, θα βοηθήσει τους φορείς του ιού να ζήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα.

Υπολογίζεται οτι το 2021 περίπου 2,6 εκατομμύρια Ευρωπαίοι ζούσαν με τον HIV [2]. Εκτιμάται ότι το 23% αυτών δεν γνωρίζουν ότι έχουν προσβληθεί [2].

Στη Janssen, εδώ και 25 χρόνια, είμαστε αφοσιωμένοι στο να καταστήοουμε τον HIV παρελθόν. Στοχεύουμε να αλλάξουμε την πορεία αυτής της επιδημίας, ερευνώντας με παθος καινοτόμες θεραπείες για τη μακροχρόνια καταστολή του HIV, ως την αποτελεσματική πρόληψη.

Ενώ ο έλεγχος του HIV είναι σημαντικός, επικεντρωνόματε επίσης στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που ζουν με τον HIV. Οι προσπάθειές μας στοχεύουν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι φορείς του HIV, όπως οι επακόλουθες συναισθηματικές και σωματικές συννοσηρότητες, οι διαταραχές της ψυχικής υγείας, οι οικονομικές δυσκολίες και το ενδεχόμενο στίγμα του HIV.

Δεσμευόμαστε απέναντι στα εκατομμύρια των ανθρώπων που ζουν με τον HIV ή απειλούνται από αυτόν. Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον, έχουμε συνεισφέρει στην αλλαγή της όψης του HIV στο παρελθόν, είμαστε πεπεισμένοι πως μπορούμε να το ξανακάνουμε.

Διαβάστε περισσότερα


Έμπολα

Έχουμε μακρά παράδοση στην αντιμετώπιση παγκόσμιων υγειονομικών κρίσεων, όπως ο Έμπολα, προσφέροντας νέες θεραπευτικές λύσεις. Είμαστε αφοσιωμένοι στην ανάπτυξη καινοτόμων εμβολίων που θα βοηθήσουν να ξεπεράσουμε κάποιες από τις πιο απειλητικές για τη ζωή λοιμώδεις νόσους.  

Επιδιώκουμε να είμαστε συνεργάτες επιλογής και εργαζόμαστε μαζί με κυβερνήσεις, τη βιομηχανία και την ακαδημαϊκή κοινότητα προκειμένου να αναπτύξουμε και να παράσχουμε εμβόλια που θα καλύψουν τις ανάγκες διαφορετικών πληθυσμών ανά τον κόσμο. Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών μας, μπορέσαμε να βοηθήσουμε αυτούς με τις μεγαλύτερες ανάγκες. Ο απώτερος στόχος μας είναι να προλαμβάνουμε τις επιδημίες πριν ξεκινήσουν.


Φυματίωση

Παρότι μπορεί να προληφθεί να ιαθεί, η φυματίωση είναι η δεύτερη αιτία θανάτου από μοναδικό λοιμώδη παράγοντα, και μία από τις πρώτες είκοσι αιτίες θανάτου παγκοσμίως [5].

Το 2021, περίπου 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν από φυματίωση [5], περισσότεροι από αυτούς που πεθαναν από τον HIV και την ελονοσία μαζί [6][7]. Στην Ευρώπη, η επίπτωση της φυματίωσης είναι μεταξύ των χαμηλότερων παγκοσμίως. Περίπου 21000 θάνατοι Ευρωπαίων αποδόθηκαν στη φυματίωση το 2020 [8]. Όμως, το πλήθος των πολυανθεκτικών στα φάρμακα περιπτώσεων φυματίωσης είναι ανάμεσα στα μεγαλύτερα παγκοσμίως [9].

Εδώ και περίπου 20 χρόνια, η Janssen υποστηρίζει την παγκόσμια προσπάθεια εξάλειψης της φυματίωσης και της αντιμετώπισης της μικροβιακής ανθεκτικότητας, τόσο μέσα στα εργαστήρια όσο και στο πεδίο, στις χώρες που ταλειπωρούνται από τη φυματίωση και την ανθεκτική φυματίωση [10].

Διαβάστε περισσότερα


Βιβλιογραφικές αναφορές:

[1]UNAIDS Clobal AIDS Update 2018. Available from: https://www.unaids.org/sites/default/files/media asset/miles-to-go en.pdf. Accessed: September 2023. 

[2]WHO Europe. HIV/AIDS in the WHO European Region. Aνailable at: https://www.who.int/europe/news-room/fact-sheets/item/hiv-aids-in-the-wh ... Accessed: September 2023.

[5]WHO. Tuberculosis. Aνailable: https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/tuberculosis. Accessed: September 2023. 

[6]UNAIDS. Global HIV & AIDS statistics - 2020 fact sheet. Aνaίlable: https://www.unaids.org/en/resources/fact-sheet. Accessed: September 2023. 

[7]WHO. Malaria key facts. Aνailable: https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/malaria. Accessed: September 2023. 

[8]World Health Organίzation Ευrορe. Tuberculosίs surveillance and monίtoring in Europe. Available at: https://www.who.int/europe/publications/i/item/9789289057820. Accessed: September 2023. 

[9]World Health Organization Europe. Tuberculosis. Aνailable at: https://www.euro.who.int/en/health-topics/communicable-diseases/tυbercul ... Accessed: September 2023.

[10]Johnson & Johnson, Tuberculosis 2022 Webslte Aνailable at: https://www.jnj.com/tb. Accessed: September 2023.

CP-412723/JCW/0923/004
Τελευταία ανανέωση Σεπτέμβριος 2023