Skip to main content

Search

Janssen wint zilveren Employer of the Year Award

Janssen wint zilveren Employer of the Year Award

Janssen is de winnaar van de zilveren Employer of the Year 2014 Award, een belangrijke blijk van erkenning voor het gevoerde personeelsbeleid en alle Janssen-medewerkers die dat beleid dagelijks helpen vormgeven. Via hun jaarlijkse verkiezing van de beste werkgevers belonen Vacature, het HR-bedrijf Acerta en de Vlerick Business School rolmodellen inzake personeelsbeleid. In een online onderzoek kiezen de deelnemers uit een lijst van enkele honderden organisaties de in hun ogen aantrekkelijkste werkgevers. Daarna kiest een deskundige jury uit de genomineerden de finalisten en bepaalt de eindrangschikking.

Bekroning van ingeslagen weg

De toekenning van deze prijs is een bekroning van de belangrijke ommeslag die het personeelsbeleid de jongste jaren heeft doorgemaakt.. De afgelopen jaren zijn we immers samen met de medewerkers op zoek gegaan naar een beleid waarin iedereen zich kan vinden.

Het personeelsbeleid van Janssen draait nu rond het Huis van Werkvermogen. Dit uit Finland overgewaaide concept houdt rekening met alle factoren die een invloed hebben op iemands goesting om te komen werken: gezondheid, talenten, waarden en de omstandigheden op de werkvloer. Janssen reikt de nodige bouwstenen aan, waarmee de medewerkers dan aan de slag kunnen. Zij blijven uiteindelijk verantwoordelijk voor het onderhoud en verdere uitbouw van hun eigen werkvermogen.

In beweging blijven

Diverse initiatieven bij Janssen steunen de medewerkers in het uitstippelen, benutten of heroriënteren van hun carrièremogelijkheden. Zo is er bijvoorbeeld het Bridges-programma, waardoor medewerkers hun horizon kunnen verruimen door twee jaar op een andere afdeling of in een andere functie te werken. Het Talent Fit Center helpt medewerkers die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Wie fit wil blijven, moet immers bewegen, ook binnen het werk. Door te durven bewegen, nieuwe uitdagingen aan te gaan, bouw je enorm veel competenties en ervaringen op.

Janssen wil ook zijn personeelsbeleid voortdurend in beweging houden om ervoor te zorgen dat alle medewerkers iedere dag met goesting en energie aan de slag gaan. ‘Zoals we ons richten op innovatie in de medische wetenschap, zo richten we ons ook op innovatie in ons personeelsbeleid’ is het motto van de Personeelsdienst.

Janssen viel als werkgever overigens al diverse keren in de prijzen. Zo is Janssen het enige bedrijf dat al 11 jaar onafgebroken in de top 10 van ‘Beste Werkgevers van België’ staat bij de jaarlijkse uitreiking van de prijzen van het uitzendkantoor Randstad.