Skip to main content

Search

JLINX, een Europees bedrijfsincubatormodel op de Janssen Campus in België

JLINX, een Europees bedrijfsincubatormodel op de Janssen Campus in België

Johnson & Johnson Innovation, JLINX is gericht op het opsporen en ondersteunen van jonge wetenschappelijke bedrijven die actief onderzoek verrichten en het potentieel hebben om grote doorbraken te verwezenlijken op vlak van de gezondheidszorg. JLINX werd in april 2016 gelanceerd met als doel baanbrekende innovatie in een vroeg stadium te versnellen. Ondernemers krijgen de kans om ideeën te delen en samen te werken binnen het Europese ecosysteem van de biowetenschappen. Daarnaast verschaft JLINX hen tegelijkertijd toegang tot een unieke combinatie van middelen: investeringen, infrastructuur, interne en externe wetenschappelijke, technische en zakelijke expertise; afhankelijk waar de ondernemers nood aan hebben.

“Johnson & Johnson Innovation heeft als missie de beste wetenschap – van binnen of buiten het bedrijf – op het spoor te komen en te bevorderen zodat deze gezondheidszorgoplossingen kan opleveren voor patiënten en consumenten overal ter wereld,” verklaart Paul Stoffels, M.D., Chief Scientific Officer.

JLINX is gevestigd op de Janssen Campus in Beerse, België onder de gezamenlijke leiding van Johnson & Johnson Innovation en strategische partner Bioqube Ventures. Bioqube Ventures houden toezicht op de durfkapitaalfinanciering en de selectie van de deelnemende bedrijven. Het accent ligt bij JLINX vooral op het humaan microbioom en het bredere domein van het biowetenschappelijk onderzoek.

JLINX biedt wetenschappers en ondernemers toegang tot durfkapitaal, R&D-expertise en state-of-the-art faciliteiten

Tijdens het eerste jaar mochten we al enkele veelbelovende bedrijven verwelkomen: S-Biomedic, Caelus Health, Octimet Oncology, eTheRNA, Clarity Genomics en Proteoformicx . S-Biomedic richt zich op het moduleren van het huidmicrobioom, met het oog op toepassingen in de dermatologie en de cosmetische industrie. Caelus Health is een van de eerste wetenschappelijke ondernemingen die onderzoek uitvoeren naar cardio-metabolische ziekten en Octimet Oncology voert onderzoek naar nieuwe innovatieve kankerbehandelingen. eTheRNA heeft een gelijkaardige missie en hoopt met immunotherapie bepaalde infectieziekten en kankers te overwinnen. Clarity Genomics focust op microbioom analyse in clinical data/trials. Proteoformicx ten slotte, doet onderzoek naar biobanked klinische stalen en biofluids.

JLINX kende een vruchtbare start in april 2016 en kon mede dankzij Europese (EFRO) en Vlaamse steun zich uitbouwen tot een volwaardige incubator en zo jonge wetenschappelijke en biomedische bedrijven aantrekken en begeleiden. Johnson & Johnson Innovation is vastberaden dit eerste succesvolle jaar door te trekken naar de toekomst en zo de referentie-incubator van Europa te worden.

Meer informatie over JLINX vind je op www.jnjinnovation.com/jlinx