Skip to main content

Search

Johnson & Johnson Innovation lanceert JLINX, een nieuw bedrijfsincubatormodel op de Janssen-campus in België

Johnson & Johnson Innovation lanceert JLINX, een nieuw bedrijfsincubatormodel op de Janssen-campus in België

Johnson & Johnson Innovation breidt zijn bedrijfsincubatorstrategie uit met een nieuw veelzijdig initiatief in Europa. Het is gericht op het opsporen en ondersteunen van bedrijven in hun opstartfase die actief onderzoek verrichten en het potentieel in zich dragen om de gezondheid van de mens te verbeteren. Dit initiatief, dat in samenwerking met Janssen Pharmaceutica NV, Inc. (Janssen) is opgezet, krijgt de naam Johnson & Johnson Innovation, JLINX (JLINX) en heeft als doel wetenschappelijke innovaties te bevorderen door starters flexibele middelen te verschaffen om te groeien en samen te werken binnen het Europese ecosysteem van de biowetenschappen.

JLINX zal zich vestigen op een exclusief daarvoor ingerichte locatie op de Janssen-campus in Beerse, België, onder de gezamenlijke leiding van Johnson & Johnson Innovation en bioqube ventures, dat onafhankelijk toezicht zal uitoefenen op de durfkapitaalfinanciering en de selectie van bedrijven. JLINX geeft ondernemers de kans om ideeën te delen en samen te werken en verschaft hen tegelijkertijd toegang tot een unieke combinatie van middelen, waaronder investeringen, infrastructuur en interne en externe wetenschappelijke, technische en zakelijke expertise. Het nieuwe initiatief ontvangt met onmiddellijke ingang aanvragen en zal deze zomer al volledig operationeel zijn.

“Johnson & Johnson Innovation heeft als missie de beste wetenschap – van binnen of buiten het bedrijf – op het spoor te komen en te bevorderen die gezondheidszorgoplossingen kan opleveren voor patiënten en consumenten overal ter wereld,” verklaart Paul Stoffels, M.D., Chief Scientific Officer en Worldwide Chairman, Pharmaceuticals, Johnson & Johnson. “Wij vertrouwen erop dat JLINX een dynamisch ecosysteem van startups en ondernemers zal tot stand brengen dat toegang biedt tot de expertise en technologie van internationale topkwaliteit op de Janssen-campus in België en binnen ons wereldwijde netwerk. Dit nieuwe initiatief is ontworpen om de creatieve startup-cultuur in Europa te bevorderen, waardoor sneller baanbrekende resultaten worden bereikt.”

De investeringen in veelbelovende baanbrekende innovaties door middel van het JLINX-initiatief zijn gebaseerd op durfkapitaal en Johnson & Johnson-bedrijven zullen geen specifieke rechten hebben op producten die op de markt worden gebracht krachtens de relatie met JLINX. JLINX gaat van start met een eerste durfkapitaalfinanciering van Johnson & Johnson Innovation – JJDC, Inc. (JJDC), met als doel dat aldus ook investeerders van buiten het bedrijf worden aangetrokken.

JLINX is opgezet om baanbrekende innovatie in een vroeg stadium te versnellen. Het accent ligt op het humaan microbioom en het bredere domein van het biowetenschappelijk onderzoek.

Johnson & Johnson Innovation gaat nauw samenwerken met bioqube ventures, dat met zijn ervaren managementteam de dagelijkse werkzaamheden van JLINX voor zijn rekening neemt, waaronder het beheer van de investeringsportefeuille en de contacten met externe durfkapitaalinvesteerders. Bioqube ventures zal ook betrokken zijn bij het zoeken en aantrekken van nieuwe bedrijven en de hele opschaling van het nieuwe initiatief ondersteunen.

“Wij geloven dat de resultaten van deze samenwerking veel verder zullen gaan dan het ontwikkelen van geslaagde nieuwe ondernemingen. Dit nieuwe initiatief zal ertoe leiden dat nieuwe modellen voor wetenschappelijke samenwerking in de gezondheidszorg het licht zien en dat baanbrekende oplossingen beschikbaar komen voor de mensen die ze nodig hebben,” aldus William N. Hait, M.D., Ph.D., Global Head, Janssen Research & Development, LLC. “Met dit initiatief houden wij de nalatenschap van Dr. Paul Janssen levendig, die zijn bedrijf in Beerse oprichtte op grond van zijn idealen van wetenschappelijk ondernemerschap.”

JLINX zal in navolging van het onlangs gelanceerde Janssen Human Microbiome Institute vooral de nadruk leggen op het onderzoek naar het humaan microbioom, naast andere innovatiedomeinen in de farmaceutische sector en de interdisciplinaire gezondheidszorg.

JLINX vult het netwerk van initiatieven van Johnson & Johnson Innovation aan en versterkt de vier regionale innovatiecentra (Azië en Stille Oceaan, Boston, Californië en Londen), durfkapitaalinvesteringen via JJDC, onze zelfstandige JLABS-starterscentra in Noord-Amerika (Boston, Houston, San Diego, San Francisco en het centrum dat dit voorjaar in Toronto wordt geopend), evenals Janssen Business Development, dat zich toelegt op fusies en overnames in een later stadium. De volledige reeks van sectoroverschrijdende instrumenten die Johnson & Johnson Innovation biedt, is gericht op het in kaart brengen, toegankelijk maken en stimuleren van de beste kennis – binnen of buiten het bedrijf – in alle ontwikkelingsstadia, evenals op het boeken van snelle vooruitgang door middel van klinisch onderzoek om patiënten in nood te helpen.

Startupbedrijven en ondernemers die zich zouden willen aansluiten bij de JLINX-gemeenschap, kunnen een aanvraag indienen via jlinx.jnjinnovation.com.

Klik hier voor meer informatie.