Skip to main content

Search

SOS-Lapsikylän ja Janssenin yhteistyö toi meille kesätyöntekijän

SOS-Lapsikylän ja Janssenin yhteistyö toi meille kesätyöntekijän

”Töissä oli helpompaa kuin koulussa, koska minusta on mukavampi puuhailla kuin istua koulun penkillä.”

Hamid

 
 

SOS-Lapsikylä ja Janssen ovat tehneet vuodesta 2015 yhteistyötä, jonka tavoitteena on SOS-lapsikylästä lähtevien nuorten tukeminen heidän aloittaessaan itsenäistä elämää.Tähän liittyen 16-vuotias Hamid tuli Janssenille kesällä 2018 töihin kuukaudeksi.Hänet valittiin kesätyöntekijäksemme tammikuussa 2018 Janssenilla järjestetyllä työelämän perusteita käsittelevällä viikonloppukurssilla, johon osallistui 22 nuorta. Hamid  opiskelee aikuislukiossa.

”Minua kyllä jännitti vähän tulla Janssenille töihin, sillä en tiennyt, millaisia tehtäviä joudun tekemään ja millaisia ihmisiä Janssenilla on töissä. Jännitys loppui sitten aika pian, koska huomasin, että työt eivät ole niin raskaita kuin olin ajatellut ja kaikki ihmiset olivat minulle mukavia”, Hamid toteaa.

Hauskin työtehtävä oli Hamidin mielestä olla Janssenin edustajan mukana asiakastapaamisessa. Sen lisäksi hän mm. järjesteli varastoa, osallistui palaveriin sekä tutustui laskujen maksamiseen ja tapahtumien järjestämiseen. ”Ensimmäisenä päivänä en tiennyt alasta yhtään mitään, mutta nyt ymmärrän paljon enemmän. Lääkeala on minulle tulevaisuudessa mahdollinen”, Hamid kertoo. Voi olla kuitenkin, että lääkeala ei välttämättä saa hänestä uutta työntekijää, sillä haaveammatikseen Hamid ilmoitti sähköinsinöörin.

Kuntosalia, koripalloa, jalkapalloa, lukemista ja musiikkia harrastava Hamid toivoo, että kokemus Janssenilla auttaa töiden hakemisessa ensi kesänä. Hän onkin enemmän toiminnan mies, sillä hänen mukaansa töissä oli helpompaa kuin koulussa, koska toiminta sopii hänelle.