Skip to main content

Search

Miksi tarvitaan ohjeisto taloudellisten suhteiden julkistamisesta

Ohjeisto taloudellisten etuuksien julkistamisesta

Tuotamme yhteiskunnalle innovatiivisia ja joskus jopa hengen pelastavia lääkkeitä. Ne syntyvät tekemämme tutkimuksen ja lääkärien, lääketieteen tutkijoiden, sairaaloiden ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten ja organisaatioiden kanssa tehdyn yhteistyön tuloksena. Tämä yhteistyö on tuottanut hienoja tuloksia potilaille.

Noudatamme EFPIA:n (European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations) ohjeita lääkeyritysten terveydenhuollon ammattilaisille ja organisaatioille maksamien taloudellisten etuuksien julkistamisesta. Ohjeistuksen tavoitteena on edistää lääkeyritysten tapaa säädellä itse yhteistyötään terveydenhuollon ammattilaisten tai terveydenhuollon organisaatioiden kanssa silloin, kun yhteistyöhön liittyy taloudellisia etuuksia.

Janssen puoltaa varauksettomasti maksettujen taloudellisten etuuksien julkistamista. EFPIA:n taloudellisten etuuksien ilmoittamista koskevat ohjeet (ja vastaavat kansallisten järjestöjen ohjeistot) parantavat merkittävästi toiminnan läpinäkyvyyttä teollisuuden ja lääketieteellisen yhteisön välisen yhteistyön taloudellistennäkökohtien suhteen. Nämä yhteistyösuhteet ovat välttämättömiä, jotta lääketiede voi jatkuvasti kehittyä potilaiden hyödyksi.