Skip to main content

Πνευμονική Υπέρταση

Πνευμονική Υπέρταση

Αντιλαμβανόμαστε τους τρόπους με τους οποίους η Πνευμονική Υπέρταση (ΠΥ) μπορεί να επηρεάσει την καθημερινή ζωή και δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε στη βελτίωση της κατανόησης και την επιτάχυνση των διαγνώσεων αυτής της νόσου. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τους ασθενείς με ΠΥ να ζήσουν μια κανονική ζωή και να λάβουν τη βέλτιστη θεραπεία στη σωστή στιγμή.

Κατανοώντας την Πνευμονική Υπέρταση

 • Η ΠΥ είναι μία σοβαρή, εξελισσόμενη και ανίατη νόσος, με διάφορα αίτια [1][2].
   
 • Υπάρχουν πέντε ομάδες ΠΥ, όπως ορίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Όλες είναι σοβαρές νόσοι και χαρακτηρίζονται από υψηλή πίεση της κυκλοφορίας του αίματος στους πνεύμονες [1].
   
 • Επικεντρωνόμαστε σε μια συγκεκριμένη, σπάνια μορφή ΠΥ, που αποκαλείται Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση (ΠΑΥ), αλλά η έρευνά μας καλύπτει όλες τις ομάδες της ΠΥ [1]


Ο στόχος μας να δώσουμε στους ασθενείς με ΠΥ μια κανονική ζωή

 • Στη Janssen, οραματιζόμαστε μια νέα εποχή για την ΠΥ. Εργαζόμαστε για να μετατρέψουμε τη νόσο σε χρόνια και διαχειρίσιμη, για να μπορούν οι ασθενείς να ζουν μια κανονική ζωή. Υποστηριζόμενοι από την εικοσαετή καινοτόμο κληρονομιά της Actelion, εργαζόμαστε για να αγγίξουμε περισσότερους ασθενείς και θέλουμε να συμβάλλουμε στην ανιμετώπιση των καθυστερημένων διαγνώσεων, οι οποίες καθυστερούν και την πρόσβαση των ασθενών στις θεραπείες που χρειάζονται. 
   
 • Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε όλο το εύρος των δυνατοτήτων μας για την αντιμετώπιση της ΠΥ. Από τις επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων θεραπειών έως την καινοτομία στις ιατρικά μηχανήματα και τις διαγνωστικές μεθόδους, η δέσμευσή μας στη βελτίωση των εκβάσεων των ασθενών είναι ισχυρή. Δεν επικεντρωνόμαστε μόνο στη θεραπεία της ΠΥ, αλλά σε ένα ευρύτερο φάσμα στόχων για την κοινότητα της ΠΥ. Σε αυτούς περιλαμβάνονται η βελτίωση της φροντίδας των ασθενών και η επιτάχυνση των διαγνώσεων, μέσω ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης.
   

H προσπάθειά μας καθορίζεται από την υπόσχεσή μας στους ασθενείς: "Μαζί σας μέχρι να απαλλαγείτε από την ΠΥ"

Προσδοκούμε:

 1. ​Στην πρωιμότερη αναγνώριση και διάγνωση της ΠΥ, αναπτύσσοντας εκπαιδευτικές και διαγνωστικές λύσεις που θα επιταχύνουν την παραπομπή σε εξειδικευμένα κέντρα.
 2. Στη βελτιστοποίηση του κλινικού οφέλους των διαθέσιμων θεραπειών μας.
   
 3. Στην ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων, που θα χρησιμοποιούν νέους μηχανισμούς για τη θεραπεία της ΠΥ.
   
 4. Στην ολιστική υποστήριξη των ασθενών με ΠΑΥ, στη βελτίωση της ευεξίας και της ποιότητας ζωής τους. 


Χάρτα Ασθενών με ΠΑΥ

Η Χάρτα Ασθενών με ΠΑΥ συντάχθηκε σε συνεργασία με μια διεθνή ομάδα ασθενών, εκπροσώπων ομάδων υποστήριξης ασθενών και επαγγελματιών υγείας.
Αξιοποιεί τις προσωπικές εμπειρίες και την εμπειρογνωσία των συμμετεχόντων όσον αφορά την ΠΑΥ για να σας παρέχει τις πληροφορίες που χρειάζεστε ώστε να είστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε το επίπεδο φροντίδας που θα πρέπει να προσδοκάτε, από τη διάγνωση έως τη συνεχή διαχείριση της πάθησής σας.

Διαβάστε περισσότερα


Γεγονότα της ΠΑΥ

 • Οι μισοί από τους ασθενείς με ΠΑΥ επιβιώνουν για επτά έτη υπό θεραπεία [4].
   
 • Παρά την πρόοδο, ένας στους τρεις ασθενείς καταλήγει εντός πέντε ετών από τη διάγνωση [5].
   
 • Η πλειονότητα των ασθενών βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο (λειτουργική κατάσταση ΙΙΙ ή IV) κατά τη διάγνωση [6].
   
 • Λόγω μειωμένης ευαισθητοποίησης, ο μέσος χρόνος ανάμεσα στην έναρξη των συμπτωμάτων και στην διάγνωση είναι περίπου δύο έτη. Κάποιοι ασθενείς μπορεί να περιμένουν μέχρι και τέσσερα χρόνια, ενώ καποιοι δεν θα προλάβουν να διαγνωστούν [7][8][9].
   

Η επικέντρωσή μας στην ΠΑΥ

Η ΠΑΥ είναι μια σπάνια, εξελισσόμενη και ανίατη νόσος, κατά την οποία η πίεση στα ειμοφόρα αγγεία των πνευμόνων είναι αυξημένη, οδηγώντας σε καταπόνηση της καρδιάς [1].
Παρά την πρόσφατη πρόοδο, η ΠΑΥ παραμένει μία άκρως εξουθενωτική νόσος που οδηγεί σε καρδιακή νόσο και πρώιμο θάνατο [6][9]. Η πρώιμη διάγνωση και θεραπεία είναι κρίσιμη για τη αύξηση της επιβίωσης [10], αλλά η ΠΑΥ είναι δύσκολο να διαγνωστεί και παραμένει ανίατη [2].

Εργαζόμαστε για να μετατρέψουμε την ΠΑΥ σε μία χρόνια, διαχειρίσιμη νόσο, ώστε οι ασθενείς να μπορούν να ζουν μια κανονική ζωή. Ο στόχος της Janssen είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση γύρω από την ΠΑΥ, ώστε κανείς ασθενής να μην μένει αδιάγνωστος, να μην υπάρχουν καθυστερημένες διαγνώσεις.

Τα καινοτόμα μας φάρμακα έχουν συμβάλλει στη βελτίωση των εκβάσεων των ασθενών με ΠΑΥ.

 • Η βαθιά κατανόηση των πολύπλοκων μονοπατιών και των μοριακών μηχανισμών που εμπλέκονται στην ΠΑΥ μας έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη στοχευμένων θεραπειών που έχουν βελτιώσει σημαντικά τις εκβάσεις των ασθενών.
   
 • Ο πυρήνας του κλινικού μας προγράμματος περιλαμβάνει αρκετές, ενεργές κλινικές μελέτες. Αναζητούμε νέα μόρια που αναστρέφουν την εξέλιξη σε όλες τις μορφές της ΠΥ και επενδύουμε σε μη επεμβατικές ή λιγότερο επεμβατικές διαγνωστικές μεθόδους και αιματολογικούς βιοδείκτες προκειμένου να επιταχύνουμε τις παραπομπές στα εξειδικευμένα κέντρα. 

Η Janssen είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην Πνευμονιή Υπέρταση​

Τον Ιούνιο του 2017 η Actelion έγινε μέρος της Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson [11]. Η ΠΥ είναι πλέον μια θεραπευτική κατηγορία που επικεντρωνόμαστε και δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε την ηγετική θέση της Actelion σε αυτήν την σημαντική νόσο.
Φέρνουμε στο πεδίο της ΠΥ ένα αξιοσημείωτο ιστορικό επιστημονικών ανακαλύψεων και μια βαθιά ασθενοκεντρική προσέγγιση, συνδυαζόμενη με μια ανοιχτή και διάφανη επιχειρηματική κουλτούρα.

Βάζοντας πρώτους τους ασθενείς

Για περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή με ΠΑΥ, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας PHuman. Εκεί θα βρείτε ιστορίες ασθενών, συμβουλές και χρήσιμα υποστηρικτικά υλικά, είτε είστε ασθενής, είτε φροντιστής, είτε επαγγελματίας υγείας.


PHuman

Βιβλιογραφικές αναφορές:

[1] Humbert M, , et al 2022 ESC/ERS Guidelines for the diagnosis and treatment of pulmonary hypertension. Eur Heart J 2022; 43(38):3618–3731.

[2] Pulmonary Hypertension Association. About PH. Available at: https://phassociation.org/patients/aboutph/ Last accessed September 2023.

[4] Benza RL , et al . An Evaluation of Long-term Survival From Time of Diagnosis in Pulmonary Arterial Hypertension From the REVEAL Registry. Chest 2012; 142:448 56.

[5] Hoeper MM, et al. Mortality in pulmonary arterial hypertension: prediction by the 2015 European pulmonary hypertension guidelines risk stratification model. Eur Respir J 2017;50:1700740.

[6] Vachiéry JL, Gaine S. Challenges in the diagnosis and treatment of pulmonary arterial hypertension. Eur Respir Rev 2012; 21:313-20.

[7] Prins KW, et al. WHO Group I Pulmonary Hypertension: Epidemiology and Pathophysiology. Cardiol Clin 2016; 34(3):363 74.

[8] Humbert M, et al. Pulmonary Arterial Hypertension in France. Am J Respir Crit Care Med 2006; 173:1023 30.

[9] Armstrong I, et al. The patient experience of pulmonary hypertension: a large cross sectional study of UK patients. BMC Pulm Med 2019; 19:67. 

[10] Hoeper MG, Gibbs SR. The changing landscape of pulmonary arterial hypertension and implications for patient care. Eur Respir Rev 2014; 23:450-7.

[11] Brown LM, et al. Delay in recognition of pulmonary arterial hypertension. Factors identified from the REVEAL registry. Chest 2011; 140(1):19-26.

[12] J&J. Johnson & Johnson Announces Completion of Acquisition of Actelion. Available at: https://www.jnj.com/media-center/press-releases/johnson-johnson-announcescompletion-of-acquisition-of-actelion . Last accessed: September 2023.

CP-409446/JCW/0923/001
Τελευταία ενημέρωση Σεπτέμβριος 2023