Skip to main content

Search

Janssen nummer 1 farmaceutisch bedrijf

Janssen is het #1 farmaceutisch R&D bedrijf in Nederland

Met trots melden we dat Janssen door Technisch Weekblad als het 4e Research & Development bedrijf van Nederland genoemd wordt, als het gaat om investeringen. Alleen ASML, Philips en KPN investeren meer in R&D binnen Nederland: dit maakt Janssen de nummer één investeerder in farmaceutische R&D.  

Technisch Weekblad maakt ieder jaar een overzicht van bedrijven en onderzoeksinstituten op basis van hun investeringen in R&D. Dit overzicht wordt gepubliceerd als de R&D Top 30.  

Janssen Nederland begon zijn werkzaamheden in de jaren ’70 als onderdeel van de Janssen Pharmaceutical Companies van Johnson & Johnson. Bij Janssen concentreren we onze productie en onderzoek op zes specifieke gebieden: oncologie, neurowetenschappen, infectieziekten & vaccins, immunologie, cardiovasculaire & metabole ziekten en pulmonale hypertensie. Het doel van ons onderzoek is het voorkomen, behandelen en genezen van ziekten. Vandaag de dag bestaat Janssen Nederland uit Janssen-Cilag in Breda en Woerden en Janssen Biologics en Janssen Vaccines in Leiden.  

Janssen heeft een overkoepelende missie voor onze wereldwijde R&D infrastructuur: het ontdekken en ontwikkelen van innovatieve medicijnen en oplossingen, die het leven van patiënten transformeren en voorzien in de belangrijkste onvervulde medische behoeften van onze tijd. Van de 2200 medewerkers van Janssen Nederland werken er meer dan 1000 in R&D. Janssen Biologics en Janssen Vaccines danken hun bestaan en hun succes aan de overname van Centocor en Crucell door de Janssen Pharmaceutical Companies van Johnson & Johnson. Deze overnames zijn erg succesvol geweest; de expertise van deze bedrijven is voortgezet, verbreed en verdiept door Janssen, waardoor Janssen een van de leidende farmaceutische bedrijven van de wereld is geworden.   

Bekijk hier de impact van Janssen in de Benelux.