Skip to main content

Search

Sociale betrokkenheid

De CARE DAYS

De Care Days is een vrijwilligersproject van GROW Together for Society waarbij medewerkers van Janssen en Johnson & Johnson in de Benelux de kans krijgen om één werkdag per jaar aan maatschappelijk werk te doen. De medewerker kan zelf een tip geven voor een project of organisatie om te steunen. De organisatie gebeurt in samenwerking met Stichting Zin.

In 2015 deden we met de Care Days 2500 uren aan vrijwilligerswerk. 360 medewerkers hebben de mouwen opgestroopt, waarmee we 14 maatschappelijke organisaties een handje hebben geholpen. 

Voedselbank Tilburg

We helpen bijvoorbeeld Voedselbank Tilburg. Voedselbank Tilburg helpt minderbedeelden met voedselpakketten. Daarvoor werkt de Voedselbank samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Tegen het einde van het jaar zijn er grote inzamelacties en komt de Voedselbank handen te kort om de toevloed van producten te sorteren. Dan staat Janssen paraat.

Bijzonder Jeugdwerk

Bijzonder jeugdwerk biedt hulp en begeleiding aan jongeren en gezinnen met uiteenlopende problemen. Een mooi initiatief waar de medewerkers van Janssen zich ook graag voor inzetten. Zo hielpen we een dagje mee om samen met de jongeren een hek te bouwen. Een leerzame en mooie dag voor iedereen!

“Een hele dag hard werken, maar dubbel en dik de moeite waard als je de glimlach van die mensen ziet.” “Wat ook leuk was: eens op een andere manier samenwerken met de collega’s waar je elke dag mee samenwerkt. En ook: om de collega’s van wat verder weg beter te leren kennen.”

Met de Care Days dragen wij ons steentje bij in de zorgverlening, een sector die onze hulp goed kan gebruiken. Veel van de initiatieven waar we aan meewerken zijn voor mensen met een beperking. Wij geven al onze medewerkers de kans om zich een dag per jaar maatschappelijk in te zetten. Opgeteld zijn dat vele honderden dagen. Dit past in het streven van Janssen om iedereen die het nodig heeft te helpen zich te ontplooien.