Skip to main content

Search

Johnson Johnson opent nieuwe faciliteit voor vaccin lancering

Johnson & Johnson opent nieuwe faciliteit voor vaccin lancering

Deze innovatieve faciliteit van Janssen heeft de potentie om een grote en langdurige bijdrage te leveren aan wereldwijde gezondheid en veiligheid, inclusief de bescherming bij pandemieën

LEIDEN – 25 oktober 2018 – Johnson & Johnson heeft vandaag een grote, “state of the art” faciliteit voor de productie van vaccins geopend. Deze toont de aanzienlijke investeringen van het bedrijf in de ontwikkeling van nieuwe vaccins, de ondersteuning van de wereldwijde gezondheid en veiligheid, en inspanningen voor de paraatheid voor pandemieën. De nieuwe faciliteit in Leiden is gebouwd door Janssen Vaccines & Prevention B.V., onderdeel van de Janssen Pharmaceutical Companies van Johnson & Johnson. Het bevat innovatieve technologische- en productieplatformen ter ondersteuning van de grootschalige productie van vaccins van Janssen voor fase 3 klinische onderzoeken. In afwachting van wettelijke goedkeuring, kunnen er in deze faciliteit op grote schaal vaccins geproduceerd worden voor wereldwijd gebruik.

“Deze faciliteit is het meest recente voorbeeld van de toonaangevende rol van Janssen in de farmaceutische Research & Development (R&D) in Nederland. Het versterkt ook de positie van het bedrijf als de grootste particuliere investeerder in R&D in de Benelux”, aldus Sonja Willems, Managing Director van Janssen Benelux tijdens de officiële opening.

De pijplijn van Janssen bevat vaccins in ontwikkeling ter preventie van een aantal van 's werelds dodelijkste infectieziekten, waaronder HIV, Respiratoir Syncytieel Virus (RSV), influenza, Ebola en Zika. Naast de ondersteuning van de ontwikkeling en introductie van deze vaccins, kan deze faciliteit ook bijdragen de bescherming tegen wereldwijde pandemieën, waaronder de meest recente samenwerking tussen Janssen en de Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) om een nieuw vaccin te ontwikkelen tegen het Middle East Respiratory Syndrome (MERS).

Tijdens de officiële opening van de faciliteit zei Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport, het volgende: "De Nederlandse gezondheidszorg behoort bij de internationale top. Ook hebben wij als land een grote traditie van innovatie, onderzoek en het creëren van hoogwaardige werkgelegenheid. De komst van het Europees Medicijn Agentschap (EMA) naar Amsterdam versterkt die positie. De opening van deze fabriek van Janssen Vaccines past in deze ontwikkeling.”

Voor de ontwikkeling en productie van de vaccins wordt gebruik gemaakt van een aantal geavanceerde R&D-platformen, waaronder Janssens eigen AdVac®-technologie voor vaccins op basis van virale vectoren en het productieplatform PER.C6®. Met het PER.C6®-platform kunnen snel en kosteneffectief grote aantallen van verschillende soorten vaccins worden geproduceerd.

"Deze nieuwe faciliteit staat symbool voor de grote toewijding van Johnson & Johnson aan onze missie om een substantiele bijdrage te leveren aan de gezondheid van mensen, wereldwijd", aldus Johan van Hoof, M.D., Global Therapeutic Area Head, Infectious Diseases & Vaccines, Janssen Pharmaceutica R&D en Managing Director, Janssen Vaccines & Prevention B.V.. "Door lokaal te investeren, hopen we internationaal een verschil te kunnen maken. Dat doen we door ervoor te zorgen dat innovatieve en effectieve vaccins beschikbaar komen voor de mensen die ze nodig hebben, waar ook ter wereld."

Op de nieuwe locatie is de productie van kandidaat vaccins voor klinisch onderzoek, inclusief voor HIV, al begonnen. Voor meer informatie over de ontwikkeling van nieuwe vaccins door Janssen gaat u naar: www.Janssen.com. 

Over Janssen

Bij de Janssen Pharmaceutical Companies van Johnson & Johnson werken we aan het creëren van een wereld zonder ziekte. We transformeren levens door nieuwe en betere manieren te vinden om ziektes te voorkomen, een halt toe te roepen, te behandelen en te genezen. Dat is onze inspiratie. We brengen de knapste koppen samen en voeren de meest veelbelovende wetenschap. 

Waarschuwingen met betrekking tot toekomstgerichte uitspraken

Dit persbericht bevat 'toekomstgerichte uitspraken' zoals omschreven in de Private Securities Litigation Reform Act van 1995 betreffende de ontwikkeling van mogelijke vaccins. De lezer wordt erop gewezen dat er geen beroep kan worden gedaan op deze uitspraken. Deze uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen voor de toekomst. Indien de onderliggende veronderstellingen onjuist blijken te zijn of als zich bekende of onbekende risico's of onzekerheden voordoen, kunnen de eigenlijke resultaten materieel afwijken van de verwachtingen en prognoses van de Janssen Pharmaceutical Companies en Johnson & Johnson.

Risico's en onzekerheden omvatten, maar zijn niet beperkt tot: uitdagingen en onzekerheden verbonden aan productontwikkeling, waaronder onzekerheid over klinisch succes en het verkrijgen van wettelijke toestemming; onzekerheid over commercieel succes voor nieuwe indicaties en therapeutische combinaties; concurrentie, waaronder technologische vorderingen, door concurrenten verkregen nieuwe producten en patenten; uitdagingen voor patenten; zorgen over de werkzaamheid of veiligheid van het product die resulteren in terugroeping van het product of regelgevende acties; veranderingen in het gedrag en uitgavepatroon van afnemers van gezondheidsproducten en -diensten; veranderingen in toepasselijke wetten en regelgevingen, waaronder hervorming van de wereldwijde gezondheidszorg; en trends in de richting van bezuiniging op de gezondheidszorg.

Een uitgebreide lijst en beschrijvingen van deze risico's, onzekerheden en andere factoren is beschikbaar in het jaarverslag van Johnson & Johnson op formulier 10-K voor het jaar eindigend op 1 januari 2017, o.a. onder 'Item 1A Risk Factors' (Risicofactoren item 1A), het recentst ingediende kwartaalrapport op formulier 10-Q, waaronder in het onderdeel getiteld 'Cautionary Note Regarding Forward-Looking Statements' (Waarschuwing met betrekking tot toekomstgerichte uitspraken) en de daaropvolgende ingediende documenten van het bedrijf bij de Securities and Exchange Commission. Er zijn online kopieën van deze ingediende documenten beschikbaar op www.sec.gov of www.jnj.com . Ook kunt u een kopie opvragen bij Johnson & Johnson. Toekomstgerichte uitspraken worden door geen van de Janssen Pharmaceutical Companies of door Johnson & Johnson bijgewerkt in navolging van nieuwe informatie over toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.