Skip to main content

Search

Leiden is in 2022 de Europese City of Science

Leiden is in 2022 de Europese City of Science

In 2022 is Leiden de Europese hotspot van wetenschap! Leiden European City of Science 2022 is een wetenschapsfestival van 365 dagen, boordevol activiteiten, lezingen, workshops, excursies, tentoonstellingen en evenementen over wetenschap, kennis en kunde. Voor iedereen met een nieuwsgierige geest. 

Tot de hoogtepunten behoren de European Life Sciences & Health Week (28 mei t/m 5 juni) waar wetenschappelijke innovaties in de gezondheidszorg worden gepresenteerd, en het interdisciplinaire wetenschapscongres EuroScience Open Forum (ESOF) dat in juli plaatsvindt. 

Janssen als ambassadeur van Leiden City of Science

Janssen is onlosmakelijk verbonden met de stad Leiden: het overgrote deel van onze R&D en productie vindt plaats in het Leiden Bio Science Park, en veel van onze samenwerkingen hebben in Leiden vorm gekregen. We dragen er daarom graag aan bij om de Leidse wetenschap extra in de spotlight te zetten. Als één van de ambassadeurs van Leiden City of Science organiseren we daarom gedurende het hele jaar diverse activiteiten. Houd deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven waar en wanneer deze activiteiten plaatsvinden!

COVID-19 vaccin als Leidse doorbraak

Begin dit jaar werd het wetenschapsfestival officieel geopend tijdens een online filmpremière over Leidse wetenschappelijke ontdekkingen. De film kun je hier bekijken: https://leiden2022.nl/Opening. In de openingsweek stond ook de kennisbijlage van de Volkskrant volledig in het teken van wetenschap uit Leiden. Eén van de Leidse doorbraken is de ontwikkeling van ons Covid-19 vaccin op het Leiden Bio Science Park. Hanneke Schuitemaker, hoofd Virale Vaccinontwikkeling en Translationele Geneeskunde, vertelt in één van de artikelen over de zoektocht naar en productie van het vaccin. Lees de hele bijlage hier:

Meer informatie over Leiden City of Science vind je op https://leiden2022.nl/.

©Janssen-Cilag B.V. – EM-90202 – feb-2022