Skip to main content

Search

persbericht ouderschapsverlof

Gezondheidszorgbedrijf Janssen loopt voorop met uitbreiding ouderschapsverlof

Sinds 1 januari 2018 kan iedere Janssen medewerker gebruik maken van een forse uitbreiding van het ouderschapsverlof. Het zwangerschapsverlof is uitgebreid van zestien naar twintig weken. Partners gaan er nóg meer op vooruit, de wettelijke twee dagen zijn uitgebreid naar acht weken. Janssen gaat met deze regeling veel verder dan de afspraken uit het regeerakkoord, vormgegeven in de onlangs gepresenteerde WIEG-wet. Met deze uitbreiding laat Janssen op de internationale dag van het gezin zien dat er veel waarde wordt gehecht aan de invulling van het moderne gezinsleven.

Leiden, 15 mei 2018 – Janssen presenteert als eerste grote gezondheidszorgbedrijf in Nederland een dusdanig uitgebreide regeling en loopt hiermee voorop. In de onlangs gepresenteerde WIEGwet wordt voorgesteld om het partnerverlof vanaf 2019 uit te breiden van twee naar vijf dagen en vanaf juli 2020 uit te breiden met 5 weken tegen 70% van het salaris. De nieuwe regeling van Janssen gaat een stap verder, namelijk acht weken met volledig behoud van salaris. Deze acht weken kunnen verspreid worden opgenomen gedurende het eerste jaar na geboorte of adoptie van een kind. Dit geeft aankomende ouders ruimte voor een moderne rolverdeling binnen gezinnen. Niet alleen draagt dit positief bij aan de ontwikkeling van het kind, het stimuleert ook gelijke kansen op de arbeidsmarkt voor beide ouders.

De uitbreiding van de ouderschapsverlofregeling is wereldwijd doorgevoerd bij alle onderdelen van Johnson & Johnson, het moederbedrijf van Janssen. In Nederland werken er ruim 2400 mensen voor Johnson & Johnson, waarvan ruim 2100 voor de diverse onderdelen van Janssen. “Met deze regeling zetten we een nieuwe stap in ons diversiteitsbeleid. Door de betere verdeling van de zorg voor een kind, worden de carrièrekansen van vrouwen vergroot. Daarnaast is het opbouwen van een band met beide ouders van groot belang voor de ontwikkeling van het kind. We kunnen daarom alleen maar trots zijn dat Johnson & Johnson hierin investeert”, aldus Henri van Drunen, general manager van Janssen Biologics in Leiden. 

Over Janssen

Janssen is onderdeel van het wereldwijde gezondheidszorgbedrijf Johnson & Johnson. De doelstelling van Janssen is de belangrijkste nog niet ingevulde medische behoeften van deze tijd aan te pakken en op te lossen op het gebied van oncologie, immunologie, neurowetenschappen, infectieziekten en cardiovasculaire en metabole aandoeningen. Het verbeteren van de kwaliteit van leven en de zorg voor patiënten en hun omgeving staan daarbij steeds centraal.