Skip to main content

Search

Publicatie Innovatie voor de Samenleving

Janssen presenteert rapport ‘Innovatie voor de samenleving’

Breda, 12 december 2019 – Vandaag presenteert Janssen Nederland zijn rapport ‘Innovatie voor de samenleving’ aan het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. In dit document laat Janssen zien wat het betekent om geneesmiddelen te ontwikkelen en bij patiënten te brengen. Via dit rapport wil Janssen een breed publiek kennis laten maken met haar activiteiten in Nederland. ‘Innovatie voor de samenleving’ is hiermee het eerste in zijn soort.

Nederland heeft één van de beste zorgstelsels ter wereld, waarin iedereen toegang heeft tot goede zorg. Als samenleving vinden we het belangrijk dat geneesmiddelen betaalbaar en toegankelijk zijn voor patiënten.Tegelijkertijd is er een blijvende vraag naar nieuwe geneesmiddelen om aan ernstige, onvervulde medische behoeften te voldoen. Nieuwe geneesmiddelen, die de overlevingskansen van patiënten verbeteren of de kwaliteit van leven verhogen.

Het belang van een brede dialoog

Het ontwikkelen van geneesmiddelen is een langdurig en complex proces. Het is voor mensen die zelf niet uit de farmaceutische wereld komen lastig om inzicht in dit proces te krijgen. “Dat is zonde, want voor een brede dialoog over de toekomst van de zorg in Nederland is het belangrijk dat men goed geïnformeerd is”, vindt Bart van Zijll Langhout, hoofd Janssen Campus Nederland. “Niet alleen overheid en bedrijfsleven, maar juist ook patiënten en andere betrokken partijen spelen in deze dialoog een belangrijke rol”, aldus Sonja Willems, algemeen directeur Janssen Benelux. Met ’Innovatie voor de samenleving’ laat Janssen een breder publiek kennis maken met hoe Janssen samenwerkt om geneesmiddelen te ontwikkelen en beschikbaar te maken voor patiënten in Nederland.

Uniek inzicht in innovatie bij Janssen

Met ruim 2000 collega’s in Nederland, waarvan meer dan 1000 in onderzoek en ontwikkeling, werkt Janssen aan geneesmiddelen en vaccins die betekenisvol zijn voor patiënten, artsen en de maatschappij. In ‘Innovatie voor de samenleving’ biedt Janssen aan de hand van concrete cijfers en voorbeelden inzicht in hoe dat in zijn werk gaat.

Lees het volledige rapport

 

Met ‘Innovatie voor de samenleving’ hoopt Janssen antwoord te geven op vragen die leven. Daar waar vragen onbeantwoord blijven, zien we het rapport als een uitnodiging tot een dialoog op basis van feiten. Die dialoog willen wij graag aangaan. Lees het volledige rapport ‘Innovatie voor de samenleving’.

 

 

Dit persbericht is hier beschikbaar als PDF-bestand. 

 

 

 

CP-129747