Skip to main content

Search

Stakeholderdialoog toont hoe Janssen het lokale ecosysteem versterkt

Stakeholderdialoog toont hoe Janssen het lokale ecosysteem versterkt

Op vrijdag 11 februari vond de eerste bijeenkomst plaats van de door Janssen, Amgen en MSD georganiseerde stakeholderdialogen in het kader van de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Gezamenlijk geven we met deze bijeenkomsten meer bekendheid aan onze impact op onder meer economie, innovatie en werkgelegenheid.

Verschillende tafelgasten gingen op 11 februari in gesprek over de kracht van een sterk lokaal ecosysteem zoals op het Leiden Bio Science Park en de uitdagingen om dit ecosysteem te versterken.

De kracht van het Leiden Bio Science Park

Burgemeester Henri Lenferink en Bart van Zijll Langhout, voorzitter van de stichting Leiden Bio Science Park, waren het eens: een sterke samenwerking tussen wetenschap en samenleving is essentieel voor een kennisstad als Leiden. Dat Leiden in 2022 “European City of Science 2022” is onderstreept dit, en ook de ambitie van het Leiden Bio Science Park om een innovatiedistrict te worden dat volledig in verbinding staat met de stad, sluit daar mooi bij aan.

R&D bij Janssen zorgt voor veel werkgelegenheid

Michel van Agthoven, Lead Janssen Campus Nederland, zag samen met CDA-Leiden lijsttrekker Julius Terpstra en VVD-Tweede Kamerlid Hatte van der Woude uitdagingen in het aantrekken van talent. Door de groei van het Leiden Bio Science Park, mede door flinke investeringen van Janssen in R&D en productiefaciliteiten, zijn er veel nieuwe banen ontstaan. Hierdoor groeit de vraag naar nieuwe talent flink.

De plek om mensen gezond te houden

Rinke Zonneveld en Paul Dirkse benoemden het Leiden Bio Science Park tot unieke kans voor de regio: dit is dé plek om mensen gezond te houden. De grootste uitdaging ligt daarbij in het valoriseren van wetenschappelijke kennis naar toepassingen die het leven van patiënten kunnen verbeteren.

Benieuwd naar de discussies? Bekijk de video:

Initiatief van Janssen, Amgen en MSD

De stakeholderdialogen zijn een initiatief van Janssen, Amgen en MSD. Er worden in totaal drie bijeenkomsten georganiseerd: in Leiden (11 februari), Breda (21 februari) en Haarlem (11 maart).

 

©Janssen-Cilag B.V. – EM-90822 – Feb-2022