Skip to main content

Search

Duurzame mobiliteit

Duurzame mobiliteit

We zijn een groeiend en duurzaam bedrijf. Janssen in België heeft meer dan 5000 medewerkers en groeit nog steeds. Die medewerkers moeten allemaal op een zo comfortabel, veilige en duurzaam mogelijke manier kunnen bijdragen aan onze missie. Als Sustainable Development Goals-ambassadeur maken we daarom duurzame woon-werkverplaatsingen aantrekkelijk en bevorderen we thuiswerk.

Thuiswerk

Heel wat medewerkers werken aan één of meerdere dagen van huis uit. Dat bespaart reistijd, brandstof én het bevordert de work-life balance. Zo houden we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk, én verbeteren we meteen het welzijn van onze medewerkers!

Satellietkantoren

Reistijd en brandstof besparen kunnen onze medewerkers ook door gratis een flex werkplek te boeken in een van de satellietkantoren, verspreid over 12 locaties in heel België: Aalst, Antwerpen, Berchem, Brecht, Brussel, Gent, Hasselt, Herentals, Leuven, Luik, Mechelen en Namen. Ook zijn hier vergaderzalen te boeken.

Fietsen

Via ons fietsleaseprogramma kan elke medewerker beschikken over een comfortabele en veilige fiets. Naast (elektrische) stadsfietsen zitten in dat aanbod ook bakfietsen, racefietsen en speed pedelecs. Kies je voor dat laatste? Dan krijg je een gratis opleiding erbovenop. Steeds meer medewerkers kiezen voor dit programma. Want fietsen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de gezondheid. Met de mogelijkheid tot het leasen van een (elektrische) plooifiets maken we ook de combinatie met openbaar vervoer (zelfs ook de J&J-Wifibus) mogelijk.

Onze fietsbuddies- en ambassadeurs, die beschikken over een reparatiekit, delen bovendien graag al hun tips & tricks over fietsen (naar het werk). Zijn er grotere reparaties nodig? Dan kunnen de herstelzuilen op onze sites ook nog een oplossing bieden.

File vermijden met de J&J WIFI bus

We voorzien een ‘J&J WIFI bus’ voor pendelaars van en naar onze campus in Beerse. Medewerkers uit verschillende richtingen kunnen zich in Berchem, vlakbij het station, laten oppikken. Je verplaatst je comfortabel en als je afstapt heb je misschien al een deel van je werk gedaan!

Carpoolen

Carpoolen zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot. Bovendien is carpoolen goed voor het sociale contact met de collega’s. Mooi meegenomen is dat carpoolers op een gegarandeerde parkeerplaats dichtbij de bedrijfsingang kunnen rekenen.

Samen voor duurzame mobiliteit

Vervoer is vaak een kwestie van gewoonte: mensen kiezen voor de bekende en gemakkelijke weg. Maar dat is niet per se altijd de beste weg. Daarom heeft ons Core Team Mobility een doeltreffend Smart & Sustainability Plan uitgewerkt. Via dat plan, dat vertrekt vanuit de noden van de gebruiker, begeleiden we onze medewerkers in hun nieuwe mobiliteit, zodat ze ervaren hoe makkelijk het is om minder met de auto te rijden. Bovendien leren ze meer alternatieve vervoersmiddelen en werkplekken kennen. Zo dragen we samen bij tot een kleinere impact op mobiliteit, het klimaat en luchtvervuiling.


EM 20734