Skip to main content

Search

 

Title

duurzaamheid

Al drie jaar op rij kiest het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling een aantal ambassadeurs of ‘SDG Voices’ die het grote publiek warm maken voor de SDGs. In 2019 werden wij door een jury van experts als SDG Voice verkozen vanwege ons engagement om meer vrouwen voor STEM (Science Technology Engineering & Mathematics) sectoren warm te maken. In bovenstaande video licht Peggy Van Casteren, Community Impact Manager, ons engagement toe.

Als wereldwijd gezondheidsbedrijf zien we het als onze verantwoordelijkheid om de gezondheid en het welzijn van alle mensen ter wereld duurzaam te verbeteren. Daarom maken we de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties integraal deel van onze businessstrategie.

Duurzame Ontwikkelingsdoelen

Een betere wereld in 2030, dat is de ambitieuze stip die de Verenigde Naties aan de horizon gezet hebben. Deze ambitie wordt concreet gemaakt met 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals, ofwel SDGs). Samen vormen deze 17 SDGs een actieplan voor overheden, bedrijven, organisaties, en burgers waar ook ter wereld. Ze roepen iedereen op om verantwoordelijkheid te nemen en zo samen de belangrijkste uitdagingen van deze tijd aan te pakken.

Verantwoordelijkheid

Als wereldwijd gezondheidszorgbedrijf zien we het als onze verantwoordelijkheid om de gezondheid en het welzijn van alle mensen ter wereld duurzaam te verbeteren. Daarom werken we eraan om de SDGs integraal deel van onze business strategie te maken. Zo willen we in de toekomst voor elke ondernemingsbeslissing toetsen of deze in overeenstemming is met de SDG-doelstellingen. Uiteindelijk moet elke vezel in ons bedrijf bijdragen aan het duurzaam verbeteren van het algemeen welzijn.

Samenwerken

Bij Janssen willen we niet enkel focussen op onze kernthema’s. Wij willen op elk van de 17 SDGs impact creëren. Dit doen we door middel van meer dan 50 SDG-projecten met concrete en ambitieuze doelen. De realisatie van onze inspanningen volgen we wereldwijd op. We voeren deze projecten vaak samen met partners uit, want samenwerken zit in het DNA van ons bedrijf. Ontdek enkele van onze impactvolle SDG-projecten:

 

 

EM-27543 - 06-feb-2020

ONTDEK MEER

 

People

 

Planet