Skip to main content

Search

Special Olympics: sociale integratie via sport

Special Olympics: sociale integratie via sport

Binnen ons Community Impact-programma maken we bij J&J Benelux dagelijks het verschil voor de mensen rondom ons. Eén van onze partners hierbij is Special Olympics. Alleen al in België zijn er 165.000 mensen met een intellectuele beperking. En maar liefst 1.000.000 Belgen zijn (in)direct bij deze mensen betrokken.

De gezondheidstoestand van personen met een verstandelijke beperking is in sommige gevallen schrijnend. Wij willen hier, samen met Special Olympics, verbetering in brengen. We ondersteunen deze organisatie financieel, maar we engageren onze medewerkers ook om mee te helpen en mee te doen met de verschillende activiteiten.

Play Unified

Met de lancering van ons partnerschip zijn we reeds een eerste challenge aangegaan: Play Unified. Zo organiseren we vriendschappelijke matches tussen Special Olymics-atleten en onze Janssen-collega’s waar personen met en zonder intellectuele beperking gezamenlijk sporten.

Healthy Athletes

Special Olympics België bereikt met haar activiteiten 12.500 atleten met een verstandelijke beperking. Wist je dat 56% van die atleten een verkeerde schoenmaat draagt? En dat de helft van hen met evenwichtsproblemen kampt? Maar ze blijken ook last te hebben van andere klachten. Diabetes, gehoorproblemen, tandproblemen… En vooral het taboe rond deze problemen is iets dat we willen aanpakken.

Via het Healthy Athletes Programma evalueert Special Olympics de lichamelijke en fysieke conditie van de atleten. Zo krijgen ze – als er gezondheidsproblemen worden gedetecteerd – advies of doorverwijzing naar een specialist. Met initiatieven zoals het Healthy Athletes-programma zorgen we ook voor een groter bewustzijn over deze problematiek bij een breder publiek.

iMR: 21680