Skip to main content

Search

Samen gaan we de strijd tegen COVID-19 aan!

Samen gaan we de strijd tegen COVID-19 aan!

Janssen speelt een prominente rol in de strijd tegen het coronavirus (COVID-19). Als wereldwijd gezondheidsbedrijf nemen we onze verantwoordelijkheid in het ontwikkelen van een COVID-19 vaccin uiteraard uiterst serieus. Alle initiatieven en activiteiten gebeuren in nauwe samenwerking met overheden, gezondheidsautoriteiten en onze partners. Daarnaast ligt ook de lokale impact van de crisis ons nauw aan het hart. Daarom leveren we op verschillende manieren een extra bijdrage, waarbij we steeds kunnen rekenen op een enorm engagement van onze gemotiveerde medewerkers.

Janssen start de productie van desinfecterende handvloeistof

Door de snelle verspreiding van het virus nam de vraag naar medisch materiaal sterk toe. Zo was er in België op korte termijn acute nood aan 20.000 liter desinfecterende handvloeistof om een dreigend tekort in de zorg te vermijden. Hoewel Janssen zelf geen desinfecterende handvloeistof produceert, werd beslist hiervoor een nieuw productieproces op onze chemische productiesite in Geel op te starten. De snelle productie was mogelijk dankzij een nauwe samenwerking met de federale overheid, Zorgnet-Icuro, de universitaire ziekenhuizen UZ Leuven en UZ Gent en de bedrijven Filliers en Tereos.

Op zondag 22 maart is Janssen gestart met de productie van batches van 5.000 liter die in hanteerbare vaten van 10 en 20 liter afgevuld worden. Deze worden gedistribueerd aan het UZ Gent en het UZ Leuven, waarna ze verder binnen het ziekenhuis- en zorgnetwerk verdeeld worden. Dankzij de vrijwillige inzet van een groot aantal medewerkers was het mogelijk de noodproductie naast de normale productie van andere essentiële geneesmiddelen te organiseren.

Operations Manager Matthias Verstraeten is dan ook erg tevreden: “Het resultaat is verbluffend, we zijn erin geslaagd in slechts een aantal dagen een productie te starten, grondstoffen te verkrijgen, een batch te maken, af te vullen, te analyseren, en het transport naar de ziekenhuizen te realiseren”.