Janssenin visiona on tehdä syövästä tauti, joka voidaan parantaa tai ehkäistä kokonaan. Tämä edellyttää, että syöpä havaitaan varhaisessa vaiheessa ja hoidetaan räätälöidysti potilaan tarpeiden mukaan. Meille se tarkoittaa kokonaisvaltaista lähestymistapaa, joka alkaa syövän havaitsemisesta diagnosointiin ja jatkuu aina hoitoon ja seurantaan asti.
Tavoitteenamme on kehittää hoitomuotoja, jotka pidentävät ja parantavat potilaiden elämää. Syöpätutkijat etsivät ympäri maailman mekanismeja, joilla kasvainten kasvu voidaan pysäyttää. Kiinnostuksen kohteina ovat esimerkiksi solusyklien säätely ja ihmisten oman immuunijärjestelmän hyödyntäminen syövänhoidossa. Oikeantyyppisten hoitojen valinta potilaille on nyt entistä helpompaa esimerkiksi verestä mitattavien biomarkkerien ansiosta.
Syövän hoito on suurien läpimurtojen kynnyksellä, ja tulemme näkemään täysin uudenlaisia lääkkeitä jo vuosikymmenen kuluessa.
Eturauhassyöpä
Eturauhassyöpä on miesten yleisin syöpämuoto Suomessa. Eturauhassyöpä todetaan vuosittain yli 5000 miehellä, joista suurin osa on noin 70-vuotiaita.
Krooninen lymfaattinen leukemia
Krooninen lymfaattinen leukemia, eli KLL, on yleensä hitaasti etenevä verisyöpä. Sairaus diagnosoidaan Suomessa vuosittain noin 300 henkilöllä, joista 90 % on yli 50-vuotiaita. KLL löydetään usein potilaalta sattumalta.
Myelooma
Myelooma on veren ja luuytimen plasmasoluihin liittyvä sairaus ja yksi yleisimmistä verisyövistä aikuisilla. Siihen sairastuu Suomessa vuosittain noin 350-400 henkilöä ja yleisin sairastumisikä on 60-70 vuoden iässä.1,2
Lähteet:
1. https://syoparekisteri.fi/ Viitattu 24.10.2022
2. https://www.duodecimlehti.fi/duo14984 Viitattu 24.10.2022