Skip to main content

Search

Janssen Biologics

Janssen Biologics

Janssen Biologics is de productielocatie van Janssen in Nederland. Hier produceren, testen en leveren we innovatieve geneesmiddelen voor patiënten over de hele wereld. Met meer dan 2000 collega’s werken we samen vanuit onze drie locaties in Leiden, Sassenheim en Schiphol-Rijk. Als innovatief biotechbedrijf werken we in een high-tech omgeving aan de nieuwste behandelvormen. We investeren in geavanceerde technologieen en in het continue ontwikkelen van onze medewerkers. Zo anticiperen we op de behoeftes van patiënten, nu en in de toekomst.

Produceren en testen van complexe geneesmiddelen en vaccins

Janssen Biologics is een echte biotech organisatie. We maken gebruik van levende cellen en geavanceerde technologieën om complexe geneesmiddelen te produceren. Daarbij richten we ons op de ziektegebieden waar we de meeste impact kunnen maken zoals kanker en immunologische aandoeningen (bijv. reuma en psoriasis). We werken door de hele keten van geneesmiddelenontwikkeling, zo produceren we zowel kleine batches voor klinisch onderzoek als grote hoeveelheden medicijnen voor behandelingen van patiënten over de hele wereld.

"We zijn trots dat we, door het leveren van uitstekende productiediensten, een verschil kunnen maken in het leven van patiënten en dat van de mensen om hen heen."

Leen van Eylen, General Manager Janssen Biologics

De kwaliteit en veiligheid van onze producten staan bij ons altijd op de eerste plaats. Daarom nemen we door het hele productieproces testen af: we testen grondstoffen als ze bij ons binnenkomen, nemen honderden monsters af per productiebatch en controleren de geproduceerde geneesmiddelen op stabiliteit en houdbaarheid. En er zijn nog veel meer expertises nodig om onze hoogwaardige geneesmiddelen en vaccins te produceren. Van optimalisatiespecialisten tot facilitaire teams; samen werken we aan de gezondheidsuitdagingen van vandaag en morgen.

Bijdragen aan CAR-T celtherapie in Sassenheim

Als innovatieve biotech organisatie, werken wij aan de nieuwste ontwikkelingen in ons veld. Vanuit onze productiefaciliteit in Sassenheim gaan we bijvoorbeeld bijdragen aan de baanbrekende CAR-T celtherapie van Janssen. Deze innovatieve therapie biedt patiënten met beperkte behandelopties nieuwe hoop op een behandeling. In Sassenheim gaan we een belangrijk bestandsdeel voor deze therapie produceren.

Distributie van onze geneesmiddelen vanuit Schiphol-Rijk

Onze geneesmiddelen hebben alleen impact wanneer ze patiënten en zorgverleners bereiken. Daarom is ons werk in de wereldwijde Supply Chain zo belangrijk. In dit proces staat onze locatie in Schiphol-Rijk centraal. Hier komen alle grondstoffen en apparatuur binnen, en vanuit deze locatie verdelen we deze binnen Nederland. Andersom doet Schiphol-Rijk ook dienst als distributiecentrum om onze geneesmiddelen over de hele wereld te leveren.

De drijvende kracht achter ons succes: onze medewerkers

Bij Janssen Biologics werken we met meer dan 2000 deskundige en gemotiveerde collega’s samen om een positieve impact te maken op de levens van patiënten. We werken met collega’s afkomstig uit meer dan 50 verschillende landen, vanuit verschillende achtergronden en met uiteenlopende werkervaringen. Deze diversiteit is onze kracht: operators werken de klok rond aan de productie van geneesmiddelen terwijl dataspecialisten zorgen dat dit steeds slimmer en efficiënter gebeurt. Daarnaast stimuleren we alle collega’s om zich hun hele carrière persoonlijk en inhoudelijk te ontwikkelen, zowel binnen Janssen Biologics als in het internationale netwerk van bedrijven binnen Johnson & Johnson.

We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's die onze gedrevenheid en missie delen. Heb je interesse? Bekijk onze vacaturepagina voor actuele vacatures.

Daarnaast hebben we ook mogelijkheden voor stagiairs om hun eerste werkervaring op te doen in de productie van geneesmiddelen en vaccins. Wil je graag stage lopen bij ons? Ga dan naar stage lopen bij Janssen en bekijk wat jouw opties zijn! Voor meer persoonlijke uitleg, kun je ons ook ontmoeten op universiteiten, carrièrebeurzen en andere talent events.

Ontdek hier meer over Janssen in Nederland.