Skip to main content

Search

samenwerking onderzoeksinstellingen

Onze samenwerking met onderzoeksinstellingen

Bij Janssen zijn we ervan overtuigd dat samenwerking de sleutel is tot innovatie en het oplossen van de medische problemen van onze tijd. Als wereldwijd opererend farmaceutisch bedrijf zijn we trots deel uit te maken van het Nederlandse life sciences ecosysteem waarin elke speler zijn eigen en unieke rol heeft. Om een relevante bijdrage te leveren aan het verbeteren van de gezondheid van patiënten gaan we actief op zoek naar samenwerking, zowel met publieke als met private partijen. Dit is de kern van onze strategie, en we doen dit op verschillende manieren. In grote consortia of in kleinere samenwerkingsverbanden: wij bundelen onze krachten en expertise met die van anderen. Hieronder vind je enkele voorbeelden van onze samenwerkingsverbanden.

Janssen Nederland en de Universiteit van Leiden en Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Sinds 2020 werken we samen met de Universiteit van Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) op het gebied van wetenschappelijk onderzoek binnen infectieziekten, talentontwikkeling en bekijken we gezamenlijk de mogelijkheden om nog beter gebruik te maken van digitale technologie en data science. 

Janssen Nederland en de Radboud Universiteit en Radboudumc

In maart 2019 zijn wij met de Radboud Universiteit en het Radboud Universitair Medisch Centrum overeengekomen om onze samenwerking op verschillende gebieden te versterken. In deze relatie werken we aan de vertaling van wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen. Zo werken we concreet samen op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en talentontwikkeling binnen oncologie en immunologie. Daarnaast onderzoeken we gezamenlijk de mogelijkheden die e-Health en digitale gezondheidstoepassingen bieden. 

Door deze samenwerkingsverbanden  met universiteiten en medische centra zijn we beter in staat om veelbelovende projecten tijdig te identificeren. Ook versnellen we de toegang van patiënten tot betere behandelingen, door onze kennis en expertise te bundelen.

Janssen en de European Lead Factory (ELF) 

Het ontwikkelen van een nieuw geneesmiddel begint met het ontdekken van verbindingen die als startpunt kunnen dienen voor dit nieuwe middel. Als actief lid van de European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA), is Janssen partner van de European Lead Factory (ELF). ELF is een publiek-privaat samenwerkingsverband dat zich richt op het ontdekken van deze startpunten. 

Met de oprichting van de eerste gezamenlijke Europese Compound Library en het eerste European Screening Centre geeft de ELF gratis toegang tot ongeveer 500.000 chemische verbindingen en een screening platform volgens de meest recente industriële standaarden. Via onze deelname stelt Janssen haar eigen bibliotheek van moleculen ter beschikking aan alle partners van de ELF. We dragen bij aan de faciliteiten voor het opslaan en gebruiken van moleculen, aan screeningsonderzoek en aan de benodigde laboratoria, voor onderzoekers in heel Europa.

Meer weten of interesse in samenwerken?

Bovengenoemde cases zijn slechts enkele van de vele voorbeelden van onze samenwerkingen met onderzoeksinstellingen. Wil je meer weten over onze samenwerkingen, of ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden tot samenwerken? Dan nodigen wij je van harte uit om contact op te nemen.

 

 

 

 

 

EM-35605 – 16-jun-2020